За голяма част от хората YouTube не е нищо повече

...
За голяма част от хората YouTube не е нищо повече
Коментари Харесай

Пет прости и лесни начина да печелите пари от YouTube

За огромна част от хората YouTube не е нищо повече от уебсайт, на който гледат безвъзмездни видеа. Но може да бъде и работа, и метод да се превърнете в същинска звезда и даже да станете милионер, написа Военновъздушни сили.

Но по какъв начин е допустимо да печелят пари създателите на видеа, до които множеството хора имат безвъзмезден достъп?

Това са петте съществени форми, посредством които хората печелят пари на платформата за шерване на видеа на Гугъл.

1. Реклами

Първият метод, по който ютюбърите печелят пари, е посредством рекламите, които се появяват преди началото на определените видеа. Но обратно на мнението на мнозина, това не е форматът, който генерира най-вече облаги.

С приключването на времето и развиването на YouTube, рекламите към този момент не са толкоз доходоносни за основателите. За всеки хиляда пъти, в които се появява рекламата във видеото, Гугъл заплаща на създателя му избрана сума пари, която може да варира сред 1 и 5 $.

В последно време количеството понижава и платформата YouTube също взема 50% от общите доходи, които генерира рекламата. Но цифрите получават смисъл, когато видеото набира огромна известност: един милион визити могат да се равняват на сума сред 1000 и 5000 $.

И не е мъчно да откриете видеата на чилиеца Херман Гармендиа с над 25 милиона гледания.

2. Услуги с абонамент

Авторите на видеа в YouTube имат и различен, малко прочут за необятната аудитория, метод да печелят пари посредством платформи за събиране на средства в поддръжка на основателите на цифрово наличие, нещо като меценатство в цифровата епоха.

„ Мислете за това като онлайн бакшиши “, споделя известният британец Иван Единджер. „ Гледате видеата и в случай че в действителност ви харесват и желаете да подкрепите основателя, можете да платите един $ за видео или един $ за месец “, споделя младежът във видео, в което изяснява по какъв начин се печелят пари.

Някои консуматори на YouTube конфигурират съответен канал за това, в който феновете, които заплащат, могат да получат достъп до извънредно наличие. „ Имам услуга с абонамент от една година и тези фенове могат да гледат видеата ми малко по-рано и от време на време задават въпроси. Просто е, елементарно и въобще не се чака “, разяснява Единджер.

3. Свързани линкове

Това е изключително известно измежду блогърите за мода и хубост и за хората, които вършат оценки на софтуерни артикули. Това е казусът, при който основателите на видеа в YouTube могат да загатват съответни артикули в обявата си – посредством името им или посредством линкове към уеб страниците за покупки на фирмите.

Създателите на видеа в YouTube пробват и правят оценка продуктите, които доста пъти им дават самите компании производители. В описанието на видеото дават линкове към онлайн магазина, тъй че хората, които гледат видеото, да могат да купят продукта. Ако се стигне до продажба, получават %.

Това е форма, при която марките се възползват от известността на някои основатели на видеа в YouTube, а те, от своя страна, изкарват пари, като приказват на хората за продукта.

4. Продуктово позициониране

Гривни, портфейли, тениски, телефони: всичко това оказва помощ на основателите на наличие в YouTube да печелят пари. Когато някой от тези основатели на наличие употребява или поставя избрани маркови артикули при основаването на видеата си, това е директна форма на реклама.

Марките могат да заплащат за това и в някои случаи сумите не са по никакъв начин за занемаряване. Всичко зависи от основателя на наличие – от количеството на почитателите и от възпроизвеждането на видеата му.

Но бизнесът с марките не свършва до тук. Има още по-доходоносна форма.

5. Реклами на марката

Офертите на марките са форма, посредством която основателите на видеа за YouTube печелят повече пари, споделя Единджър. Това се случва, когато фирмите им заплащат, с цел да вършат видеа за продуктите им в подмяна на огромни суми пари в брой.

„ Могат да заплащат 12 пъти повече от сумата, която заплащат за рекламите за един месец. Звучи нереално, само че е истина. Моят съквартирант Люк безусловно получи контракт от компания за 26 000 $ “, отбелязва Единджър.

Той признава, че от време на време това се отразява на качеството на продукта. Поради това, съгласно него, най-хубавите маркови оферки са тези, при които фирмите разрешават на създателите на наличие в YouTube да основават качествени видеа, без натиска на рекламата да ги визира.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР