За голям брой писатели изкуственият интелект е заплаха и за

...
За голям брой писатели изкуственият интелект е заплаха и за
Коментари Харесай

Изкуственият интелект плаши, но и вдъхновява писателите в САЩ

За огромен брой писатели изкуственият разсъдък е опасност и за работата им, и за самата концепция за творчество. Повече от 10 000 създатели поддържаха намерено писмо от Гилдията на писателите това лято, призоваващо фирмите за изкуствен интелект да не употребяват творби, предпазени от авторски права, без позволение и обезщетения, съобщи Асошиейтед прес.

В същото време изкуственият разсъдък (ИИ) е тематика и сюжет за творби, и то към този момент освен художествени.

С наличието си в политиката, пандемията или климатичните промени, ИИ се трансформира в част от историите на от ден на ден писатели и създатели на къси разкази, за които не е нужно повече от това да наблюдават новините, с цел да си показват променения свят.

" Уплашена съм от изкуствения разсъдък, само че съм и очарована от него. Има вяра за схващане свише, за натрупването на цялото знание, само че в това време съществува и ужаса от това да бъдем заместени от безчовечен разсъдък ", сподели Хелън Филипс, чийто иден да излезе от щемпел разказ " Hum " споделя историята на брачна половинка и майка, която губи работата си, заместена от ИИ.

" Ще виждаме все по-голямо наличие на ИИ в предложенията за книги ", сподели Райън Дохърти, вицепрезидент и публицистичен шеф на издателство " Селадон букс ". Издателството наскоро е подписало контракт за романа на Фред Ланцкър " Sike " за психиатър ИИ.

" Това е духът на времето през днешния ден. А духът на времето в културата се трансформира в художествена литература ", сподели Дохърти.

Има писатели, които не просто пишат за ИИ, а намерено работят дружно с него.

По-рано тази година журналистът Стивън Марше употребява ИИ, с цел да напише новелата " Смъртта на един публицист ", за която черпи от творчеството на създатели от Реймънд Чандлър до Харуки Мураками. Сценаристът и хуморист Саймън Рич работи взаимно с Брент Кац и Джош Моргентау за трилъра " Аз съм код " ( " I Am Code " щ, генериран от програмата " code-davinci-002. "  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР