за гмуркане с дълбочина 45,5 метра с изкуствени подводни пещери

...
за гмуркане с дълбочина 45,5 метра с изкуствени подводни пещери
Коментари Харесай

Басейн, дълбок 45,5 м. отвори врати в Полша

за гмуркане с дълбочина 45,5 метра с изкуствени подводни пещери и руини по сходство на тези на маите , най-дълбоката сходна конструкция в света, бе открит покрай Варшава този уикенд, осведоми БГНЕС. Комплексът включва дребни остатъци за гмуркане и безвъзмездни гмуркания за проучване. Разполага с 8 000 кубически метра вода - повече от 20 пъти количеството в елементарен 25-метров басейн. За разлика от другите, този басейн може да отвори, макар рестриктивните мерки поради ковид в Полша, защото е образователен център, който предлага курсове. Предвиден е и хотел със стаи, от които гостите ще могат да следят водолазите на дълбочина пет метра.
" Това е най-дълбокият басейн в света ", сподели шефът на комплекса Михал Брасжински - 47-годишен гмуркач запалянко.  Настоящият притежател на международния връх на Гинес е в Монтегрото Терме в Италия и е бездънен 42 метра. Басейн, плануван да бъде отворен във Англия през 2021 година пък, ще бъде бездънен 50 метра.
 Равносметка от летния сезон на басейна в Асеновград Равносметка от летния сезон на басейна в Асеновград
С близо 9 000 лв. облага завърши летния сезон за Градския плувен комплекс в Асеновград. Припомняме, че тази година обектът функциони...
Около дузина клиенти пристигнаха през първия ден, при откриването на оборудването, в това число осем опитни водолази, които се надяваха да устоят изпит за инструктори. " Тук няма превъзходни риби или коралови рифове, тъй че това не е сурогат на морето, само че несъмнено е положително място за подготовка и образование по безвредно гмуркане в открити води ", сподели Пшемислав Какпрзак, 39-годишен инструктор по гмуркане. и добави: " И е занимателно! Това е като детска градина за гмуркачи! "
Йежи Новацки - 30-годишен горски чиновник и новак гмуркач - сподели: „ За първи път слязохме на пет метра дълбочина, само че можете да видите всичко чак до дъното - останките, пещерите - това е превъзходно! " Басейнът ще се употребява и от пожарната и армията. Има доста сюжети за образование и може да се тества друго съоръжение. Около 5 000 кубически метра бетон бяха наляти през двете години, нужни за построяването на басейна, струващ към 40 000 000 злоти или 8,9 милиона евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР