За главен секретар на МВР силовият министър ще предложи за

...
За главен секретар на МВР силовият министър ще предложи за
Коментари Харесай

Денков: Живко Коцев ще бъде предложен за главен секретар на МВР

За основен секретар на Министерство на вътрешните работи силовият министър ще предложи за разглеждане в Министерския съвет и за координиране с президента настоящия зам.-главен секретар Живко Коцев. Това разгласи министър председателят Николай Денков. 

„ Това, което сътвори проблем, е злоупотребата с разделянето на управляващите. Принципът „ власт власт възпира ” в тази ситуация, в който имаме дълго работещи служебни държавни управления, се оказа, че няма по какъв начин да се съблюдава. Защото и изпълнителната власт, и президентът са едно и също нещо ”, отговори министър председателят на въпрос на NOVA дали ще бъдат препоръчани промени в Закона за Министерство на вътрешните работи, с цел да не се стига до обстановки, в които вътрешният министър няма доверие в основния си секретар, само че президентът отхвърля да го освободи.

Припомняме, че в сряда Петър Тодоров разгласи, че подава оставка. Това се случи на фона на настояванията на държавното управление президентът да го освободи. Главният секретар съобщи изрично, че не желае да става част от опитите за политическа приложимост на Министерство на вътрешните работи. „ Мотивите са в директна връзка със записа, който изтече преди три месеца от една партийна централа, в който се споделяше, че „ нашето Министерство на вътрешните работи ще прави нашите избори ”, изясни Тодоров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР