За ГЕРБ всеки българин, който не е доволен от управлението

...
За ГЕРБ всеки българин, който не е доволен от управлението
Коментари Харесай

Вместо "Всички срещу ГЕРБ" наесен в София ще гледаме "Всички срещу гражданите"

За ГЕРБ всеки българин, който не е удовлетворен от ръководството й, пречи или служи на нечии подмолни ползи. Това потвърдило се във времето наблюдаване се удостовери за следващ път предходната седмица с изявление на кмета на София Йорданка Фандъкова във връзка анонса на гражданското съдружие „ Спаси София “, че издига един от основателите си - Борис Бонев, за самостоятелен претендент за кмет. Фандъкова отвърна, че това е доказателство, че „ Спаси София “ е политическа, а не гражданска организация. " Нека работят с готовност за смяна на града, а освен да пречат, както постоянно се случва “, сподели кметицата, която към момента се двоуми за нов мандат.

В случая Фандъкова несъмнено

 

има от какво да се тормози.

 

Всички социологически изследвания сочат, че борбата за София ще е изключително яростна и резултатът е мъчно да се предвижда. При такава обстановка всеки глас е значим, а новите лица имат максимален късмет да оберат протестния избор на недоволните софиянци. Защото от години опозиционните партии обезпечават цялостен комфорт на ГЕРБ в София. Гласовете на партийните фрагменти съвсем не се чуват нито в общинския съвет, нито когато поредният ремонт из града се превърне в излагация. Реалната съпротива е оставена в ръцете на шепа необвързани с огромните партии общински съветници и цивилен сдружения, които - права е Фандъкова - в действителност пречат на ГЕРБ. А " Спаси София " е измежду най-активните. Точно тя сезира прокуратурата за фрапантни нарушавания в осъществяването на ремонта на " Граф Игнатиев " и Фандъкова трябваше да се раздели със зам.-кмета по превоза Евгени Крусев, който в този момент е обвинен за нанесени вреди за над 919 хиляди лева. Преди няколко дни „ Спаси София “ отново внесе сигнал в прокуратурата - че на изпълнителя на ремонта на „ Графа “ - Джи Пи Груп, са спестени милиони левове глоба за закъснение на строителството, като са приети повече неработни дни поради неприятно време, в сравнение с е било належащо.

В този смисъл явяването на „ Спаси София “ на идния избор не е знак, че на сцената се появява следващият политически индивид. А е по-скоро признак, че от ден на ден жители на столицата

 

не виждат своето политическо посланичество в общинския съвет

 

За всеки, който най-малко един път е следил негово съвещание, желанието на неправителствената организация да взе участие на изборите е добра вест. С възможното влизане на това и на други цивилен обединявания в СОС пораства шансът нещо да се промени в политическия живот на столицата. Да се появи по-силна, същинска съпротива, която да е коректив на ръководещите. Увеличава се и процентът възможност решенията на " Московска " 33 да стартират да се вземат на ярко и след спор. Тъй като сега това не става, и на жителите, и на журналистите им е трудно своевременно да научават какви оферти вършат другите политически групи, с какви претекстове и така нататък

За жителите на столицата ще бъде сериозен триумф и късмет за смяна, в случай че в идващия СОС има повече самостоятелни общински съветници и групи, които не са излъчени от партии. Това, което би било още по-добра вест за жителите на София, е, в случай че през оставащото време до изборите повече организации като „ Спаси София “ намерят общ език и се обединят. През последните 4 година се появиха не една или две такива. Като да вземем за пример „ Обединена София “, в която вземат участие хора от няколко инициативни комитета от столични квартали, борещи се срещу застрояването на зелени площи и междублокови пространства в техните региони - „ Младост “, „ Овча купел “, „ Мусагеница “, „ Лозенец “, „ Дианабад “, „ Манастирски ливади “ и така нататък Или като гражданската самодейност „ Да спасим Борисовата градина “, чието име говори единствено по себе си за целите на сдружението. Или като " Термално-нормално ", което приканва общината да направи от Централна баня наличен за всички столичани балнеоцентър. Уви, към този момент естествените партньори на тези цивилен организации отдясно не дават тип да са склонни на отстъпки в името на общото присъединяване във властта. За тях единственият метод за взаимни дейности е претендентите на гражданските организации да влязат в партийните листи, т.е. да се обезличат. Очевидно партийните цели към момента стоят по-високо от тези на столичани.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР