За феновете на Формула 1 Крисчън Хорнър е известен като

...
За феновете на Формула 1 Крисчън Хорнър е известен като
Коментари Харесай

Странният секс скандал, който заплашва шефа на Red Bull във Формула 1

За почитателите на Формула 1 Крисчън Хорнър е прочут като шефът на отбора " Red Bull " от 2005 година насам.

За почитателките на " Спайс гърлс " - той е брачният партньор на червенокосата попзвезда Джери Халиуел.

В последните седмици обаче Хорнър е в центъра на тежък скандал с обвинявания в " неприемливо държание " по отношение на подчинена служителка. Неофициално, изказванията варират от полов тормоз до предложения към нея да получи избрани суми пари, с цел да не приказва обществено за хипотетичните му похищения.

Напрежението е на път да " разбие тима ", твърди бащата на международния първенец Макс Верстапен, който упорства шефът да се отдръпна.

Формално, Хорнър беше оневинен след вътрешно следствие на " Red Bull ".

Само 24 часа по-късно обаче медиите и всички ръководители на Формула 1, Международната автомобилна федерация и шефовете на спортни отбори получиха мейли със стотици персонални известия в WhatsApp, разменени сред Хорнър и жалбоподателката.

Spiegel, които са разгледали десетки документи, показват, че както текстовото наличие, по този начин иснимките от чатовете са със полови детайли. Медията е проверила достоверността на изображенията и не открива да има следи от операции или AI-генерирано подправени данни.

Журналистите обръщат внимание, че става дума за подбрани извадки от преписка, която очевидно цели да уязви едната страна.

Каква е цялата история на връзките сред Хорнър и служителката, няма по какъв начин да се разбере единствено по чатовете.

Част от тези известия въпреки всичко подсказват за открит флирт сред шефа на тима и хипотетичната подчинена жена. В тях Хорнър е упорствал тя да му споделя с какво е облечена и да му изпраща селфита, до момента в който той ѝ връща похвали за това какъв брой добре наподобява прилепналият ѝ чеп.

50-годишният англичанин отхвърля да е правил каквито и да било противозаконни дейности. При това - брачната половинка му Джери Халиуел алегорично го придружи ръка за ръка по време на откриващото съревнование в Бахрейн.

Никой различен обаче не е удовлетворен от обстановката, в която " Red Bull " се пробва да постави завършек на този скандал.

Основният проблем е в неналичието на бистрота на вътрешната инспекция, която го освободи от отговорност.

Компанията не оповестява нито какви са съответните обвинявания против Хорнър, нито какви пояснения е дал той, а окончателният отчет е поверителен. През цялото време на инспекцията той е продължавал да заема поста си като шеф.

Няма надзорен орган, който да може да направи насрещна инспекция, с цел да има справедлива оценка на изказванията.

" Като спорт не можем да си позволим сходна неизясненост ", споделя Тото Волф, началник на конкурентния екип на Mercedes. Шефът на McLaren Зак Браун също прикани за цялостна бистрота на инспекцията.

" Иначе спекулациите ще не престават - тъй като има доста въпроси без отговор за цялата процедура ", споделя той. " Всички ние във Формула 1 сме посланици на спорта, както на пистата, по този начин и отвън нея ".

Associated Press популяризира и писмо от Ford, сътрудниците на Red Bull, в което шефът Джим Фарли показва разочарованието си от прикриването на значима информация по следствието.

Последният удар против Хорнър беше нанесен от бащата на Макс Верстапен Йос, който упорства пред Daily Mail, че шефът на отбора би трябвало да предстане да " играе ролята на жертва, до момента в който той е индивидът, който основава проблемите ".

Засегнатата жена има право да заведе правосъдно дело против Хорнър.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР