За европееца арабският свят е закрита територия. Чужденците навлизат в

...
За европееца арабският свят е закрита територия. Чужденците навлизат в
Коментари Харесай

Секс, наркотици и хазарт - тайният разврат на Дубай

За европееца арабският свят е закрита територия. Чужденците навлизат в нея най-често като туристи, освободени от доста локални закони и забрани. Новодошлите си основават мнение за източния нюанс в луксозни или не до такава степен луксозни хотели, залъгвайки се, че са попаднали в една същинска приказка. Но би било необичайно хората да вършат вкъщи си парадайс единствено за чужденците, забравяйки за личните си стремежи.

Европейци, живeeщи в Дубай, описват за бурния нощен живот и разврата, които царят на местата, недостъпни даже и за най-богатите и смели туристи, написа woman.bg. В Дубай има доста „ по-по-най “ неща. Най-високата постройка в света – Бурдж Халифа. Най-високият жилищен блок на света - Princess Tower. Най-големият в света търговски център - Dubai Mall. Пак там ще намерите най-дългата линия на метро без ватман, единственият в света хотел със седем звезди, най-големият паркинг на планетата и още куп рекордни и неповторими неща. Гигантоманията, подклаждана от безбожните петролни облаги и подправена от устрема на локалното население към лукса, се е трансформирала в запазена марка на Дубай. И защото това е несъмнено най-свободолюбивото емирство в ОАЕ, необременените от битови грижи жители си прекарват времето с обсег, нарушавайки всички морални, а постоянно и законови правила.

Най-безобидното забавление на дубайската юноша е тренирането на соколи. Хората отиват в пустинята, подмятат в небето гълъб, завързан на дълга шнур, и пускат сокол. Хищникът би трябвало да лови гълъбите. Тези орнитоложки сесии от време на време се съчетават с каране на джипове по пясъка – на чист въздух човек може да си разреши малко по-високи скорости.

„ Ако не води война, арабинът дрифти. “

Богатите араби не желаят джихад. Те обичат високите скорости и опиатите. Дубайците си падат най-много по японските джипове. Онези, които излизат отвън града с лека кола, от време на време си вършат надбягвания по автомагистралите или вземат участие в дрифт-състезания. Когато цялостният контейнер ти коства 25-30 $, изкушението да поизгориш малко бензин е неустоимо. Но сходни надпревари се случват извънредно рядко.

Частно празненство

"Забавите с коли са нищо. Висшите пластове си имат напълно други развлечения – закрити празненства. Арабите релативно неотдавна усетиха усета на неразрешения плод на свободата и в този момент са като отвързани “, споделя омъжила се за дубайски принц рускиня.

„ Представете си който и да е дубайски небостъргач. Сграда като постройка, жилищна – без табели или други отличителни знаци. Най-много пред входа да стои някакъв човек. Отиваш до него и му казваш нужното име и кодовата дума. После влизаш във фоайето, качваш се на съответния етаж. Виждаш най-обикновена входна врата на апартамент. Но зад нея се крие великански клуб с голям бар, диджей, рулетка и маси за покер. И локалните там намерено взимат опиати “.

По думите на емигриралата рускиня в Дубай има традиция да се организират така наречените „ афтърпартита “ – на тях се събират хората след посещаване на естествените легални клубове. Една от най-популярните нощни заведения е White Dubai. Местоположението на частните празненства е строго засекретено и е на практика невероятно да попаднеш на тях като външен човек. Всичко стартира към три часа през нощта, гостите се разотиват към 7 сутринта. Най-популярните дни за ваучър са вторник, петък и събота, само че при предпочитание можете да се вихрите до зори всеки един ден от седмицата. Най-важното е да знаете нужния адрес.

В Дубай хазартните игри са неразрешени, само че незаконните
казина за „ свои хора “ са отворени съвсем непрекъснато

„ Ако индивидът не се употребява с доверие, в никакъв случай няма да го пуснат на афтърпарти. Но даже в случай че някой инцидентен или чужденец попадне на такова празненство, той няма да е в равностойно състояние с поканените. Ако се случи полицейска инспекция, неканените посетители незабавно ще бъдат предадени на управляващите, даже в случай че допреди малко са седели с локалните на една маса и са си обменяли обети във безконечна дружба и приятелство “, споделя човек, познаващ от близко уредниците на тези тематични дубайски празненства.

„ На арабските момчета ще им се размине, те във всички случаи са предпазени. Всеки един от тях има някаква власт. Сред тях има освен доближени на фамилията на шейха, само че и огромни предприемачи и просто „ свои “ хора. А всеки екскурзиант бързо ще бъде задържан. И да не дава бог да го заловен на празненството с опиати “.

На въпроса кой въпреки всичко провежда и управлява тези мероприятия, без да се тормози от закона, събеседникът ни загатна с потайното си изражение, че става дума за доближени на ръководещите. Туристът в ОАЕ би трябвало да е постоянно подготвен да го предадат. При това рискува не да си изгуби смарт телефона или портфейла, а да се лиши от свободата си или даже от живота си. Например превозването на алкохолни питиета през ОАЕ е нелегално, тук работи изсъхнал закон.

„ Лиценз за продажба на алкохол има и в Дубай, и в Аджман. Между тях се намира Шарджа – най-строгото емирство в страната. Можеш да вземем за пример да си купиш алкохол в Аджман, където има легални магазини, и да потеглиш към Дубай с кола. Още от магазина са почнали да те наблюдават и в Шарджа нагласят ПТП с твое присъединяване. Идва полиция, оглежда колата и намира алкохол. Край, загазил си. Особено тежко е ситуацията на Рамадан – някои преднамерено се блъскат в колите на тези, които се пробват да превозят неразрешените на тази територия питиета “, предизвестява една някогашна московчанка, приела исляма и изпитала на гърба си цялата свирепост на арабските закони.

В Дубай алкохол може да се закупи във всички питейни заведения, клубове, в хотелите и в формалните магазини след показване на специфичния лиценз за спиртни питиета. Жените нямат правото да купуват алкохол в супермаркета – даже там, където това не е неразрешено.

„ В бара мога да се напия до безпаметност, само че в магазина няма да ми продадат бутилка вино “, отбелязва анонимна информаторка.

В Дубай и локалните, и туристите могат да си разрешат доста повече волности, в сравнение с в останалите 6 емирства на ОАЕ. Освен относителната независимост в облеклото, тук има и нещо прелестно за феновете на бурните вечери – наличен алкохол. Легалните спиртни питиета предизвикат почерпилите се да продължат купона, а веселбата без девойки е мятане на дирхами напразно. Затова на празненствата постоянно има женски антураж, формиран главно от девойки от някогашната Оперативно-наблюдателно дело – рускини, украинки, белоруски. Всяко едно от девойките може да бъде ангажирано за продължение на програмата. Но доста от девойките си знаят цената.

„ Един прочут пакистанец, наследник на авторитетни и богати родители, си прибра от едно частно празненство съветско момиче. После по думите му събитията се развили много занимателно – те отишли у познатия ми и момичето внезапно поискало той да й купи обувки. Той споделил, че нощем магазините не работят, само че девойката не се отчаяла и решила да вземе цената на обувките в кеш – банкоматите нали са денонощни? Не се стигнало нито до обувки, нито до секс “, споделя работещ в Дубай европеец, осведомен с локалния клубен живот.

Заради това материалистично и алчно отношение арабите са си съставили своя визия за съветските девойки и ги считат за част от развлеченията. Цената, която някои заплащат за достъпа до висшите кръгове в Дубай, може да се стори на мнозина странна и неприятна. Много девойки стават обект на „ спонсорство “ – т.е. спят с локални богаташи против пари и дарове. На закритите празненства не вървят арабски девойки. Подробности за това по какъв начин прекарват те свободното си време също не се разгласяват. С настъпването на вечерта клубовете се пълнят с европейки, които сияят до сутринта по вилите, яхтите, в незаконните клубове и
казина.

„ Имам една позната, която живее по тази скица “, споделя същият източник пред lentata.ru. „ Тя ми описа, че един път спонсорът й я заподозрял в невярност, наел хора да я наблюдават и напълнил дома, в който живеели, със скрити камери. Разбира се, за предпочитане е да не се обвързваш с подобен човек “.

„ Спонсорираните “ девойки подписват контракт за неразгласяване, след което получават към 1500 $ – сякаш като подарък.

„ Но даже в случай че някоя глупачка да се разприказва, тя просто ще бъде депортирана от страната и това е. Тя е пешка, тук такива не ги броят за хора и не се разправят дълго с тях “, прибавя източникът.

Много новодошли чужденки си показват действителността в Дубай прекомерно сантиментално, като източна приказка, в която ще живеят в лукс и ще въртят на пръста си своя хубав принц. Или по-точно шейх – безусловно собственик на първокласно имение и яхта. Нашият източник илюстрира тази наклонност с образеца на своя позната.

„ Моя другарка, фотомодел, неотдавна се реалокира да живее в Дубай. Уж не е глупава, само че неотдавна ми се обади и се похвали, че шейхове са поканили нея и няколко други девойки на една яхта – просто да се повозят. Срещу възнаграждение. Искаше ми се да й кажа „ Ти ум имаш ли? “.

Там това се случва непрекъснато и на всички места. Но в случай че приказваме за празненства, на яхта, нещата са по-сигурни – най-малко шансът да те хване полицията е по-малък “.

Често пристигналите от чужбина девойки губят връзка с действителността и не осъзнават, че ще би трябвало да се отплатят за щедростта на локалните богаташи по локални цени.

Забранени субстанции

Нелегалните празненства би трябвало да включват и незаконни субстанции – другояче няма смисъл да се вършат скрито. Закритите дубайски купони – както в небостъргачите с
казина и диджеи, по този начин и в частните вили с пантери и леопарди – оферират на гостите разнороден подбор от психотропни субстанции за всеки усет.

„ Сред европейските емигранти най-популярната дрога е ЛСД. Местните натъртват главно на тревата. Момичетата избират кокаин на цена хиляда $ грама “, споделя неизвестен източник.

„ Смята се, че веществата се докарват от Оман с лодки. Марките се крият сред страниците на книги, конопът се опакова в разнообразни хартии. За нещо по-силно не мога да приказвам – боязън ме е да си го помисля даже “.

Като опция на известните опиати феновете на неразрешените забави натъртват и на мощни лекарства, които съгласно осведомени източници работят не по-зле от „ нещо качествено и мощно “. Например използва се „ аптекарска дрога “, продаваща се под името „ поезия “. Опасна и смъртоносна.

„ В Дубай е доста елементарно да станеш наркоман. И то да се закачиш за цялостен живот. Имам един прочут иранец (той прочее беше много прочут ефирен водещ), който един път го помолили да прекара едно пакетче и да го съобщи на нужните хора. В последна сметка го хванали, очакваше го смъртна присъда, само че един от петимата съдии отхвърли да го осъди на гибел и го оставиха жив. Той в никакъв случай няма да излезе на независимост, “ споделя различен поискал да остане неизвестен източник.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР