За ЕС “Хамас е терористична организация, търсеща разрухата. Тя проваля

...
За ЕС “Хамас е терористична организация, търсеща разрухата. Тя проваля
Коментари Харесай

Борел: Палестинците са жертви на “Хамас” и те не може да са отговорни за действията й

За Европейски Съюз “Хамас ” е терористична организация, търсеща разрухата. Тя проваля всеки опит за реализиране на мир В Близкия изток. Палестинците са жертви на “Хамас ” и те не може да са виновни за дейностите й, съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел в изявление пред Европейския парламент.

“Всички осъждаме ужасното нахлуване, което Израел понесе. Израел има право на самозащита, само че сме единни във визията, че това право има граници, избрани от интернационалното законодателство. За войните също има правила и прекъсването на водоснабдяването нарушава разпоредбите ”, уточни Борел във връзка дейностите на Израел в Газа.

Той уточни, че починалите цивилни в Газа се към този момент близо 3000.

“Трябва да осъдим и допускането на цивилни жертви в Газа – към този момент към 3000 ”, настоя Борел.

Той означи, че постигането на мир няма да се реализира, посредством разгръщането на еврейски селища на Западния бряг на река Йордан.

“Докато няма мир, не може да има армия, задоволително мощна, с цел да обезпечи мира в Израел. Трябва да признаем, че до момента интернационалната общественост не направи задоволително за реализиране на мир на основата на две страни. Не можем да допуснем спор сред християни и мюсюлмани, тъй като това се отразява на сигурността по нашите улици ”, заключи Борел.

 фон дер Лайен Снимка: БГНЕС/EPA/OLIVIER HOSLET

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че не може да бъде целесъобразно нанасянето на удар по болница, където се лекуват цивилни.

“Трябва да удвоим напъните за отбрана на цивилните в тази война. Трябва да подкрепим палестинците, в това няма несъгласие със съпричастието към Израел, уточни Фон дер Лайен.

Тя насочи апел незабавно да бъде позволена до палестинците филантропичната помощ.

“Диалогът на Израел със съседите би трябвало да продължи, уточни Фон дер Лайен ”. Тя настоя Х ( “Туитър ”) да се бори с разпространяването на терористична агитация и тирада на омразата.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР