За една година цената на тока и енергията на газ

...
За една година цената на тока и енергията на газ
Коментари Харесай

Шефът на КЕВР: Русия предизвика енергийна криза с политически цели

За една година цената на тока и силата на газ в Европа се усили 4 пъти. За това има един отговорник и това е Русия - тя доставя 40% от газа и общо над 60% от силата в Европа.

Това уточни ръководителят на КЕВР Станислав Тодоров по време на изключителното съвещание в Народното събрание за спрените доставки на газ от страна на " Газпром ".

Според Тодоров всичко почнало преди една година, когато се появили клюки, че Русия не запълва газовите складове с темпото, с което ги е запълвала предходните години.

" Това го напомням, с цел да нямаме илюзии, че това, което се случва, е характерно за България или е нещо, което ще отмине бързо.

Тази енергийна рецесия в Европа е целеустремено провокирана от Русия за реализиране на нейните политически цели, които са едни и същи през последните 10 години и ще продължат да бъдат същите.

Държавите, които съумеят да се приспособяват, ще оцелеят. Две политики, който бих предложил - да въведем дълготрайни контракти за закупуване на електрическа енергия и да освободим пазара на газ в България, като премахнем всички бариери за комерсиалните участници, в това число резервирането на потенциали. ", съобщи Тодоров.

Той предложи да въведем обвързване на производителите на ток у нас да дават създадената от тях електрическа енергия по дългострочни контракти, безапелационен беше Тодоров.

Според него това би помогнало на цялата българска стопанска система, както и на самите производители на електрическа енергия.

Според него политиката за промотиране на дългострочни договри би трябвало да се вкара у нас в този момент, когато цените са най-ниски, с цел да сме готови за зимния сезон.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР