За една година повече от 200 айтоски бебета са се

...
За една година повече от 200 айтоски бебета са се
Коментари Харесай

В Айтос: Над 200 бебета са се родили зад граница за последната година

За една година повече от 200 айтоски бебета са се родили зад граница. През 2023 са преиздадени 208 акта на пеленачета с айтоски корен, родени най-често в Германия, Белгия, Англия, Нидерландия, Турция и Франция. Това сочат систематизираните данни за пресъставените актове през 2023 година на Отдел " ГРАО " в Община Айтос, показаха от администрацията.

През миналата 2022 година броят на родените зад граница е бил с шест по-малко. Данни за последните четири години демонстрират, че има трайно нарастване на броя на ражданията, които са осъществени отвън рамките на страната. За съпоставяне през 2020 година общинските служби са преиздали актове за раждане на 136 бебета, родени в чужбина. От общинската администрация регистрираха, че няма по какъв начин да се знае точният брой на родените айтоски бебета през 2023 година, тъй като след закриване на Родилно поделение на МБАЛ Айтос през 2007 година, ражданията се случват в разнообразни лечебни заведения в района и страната.

Лек спад бележат гражданските бракове, подписани в Ритуалната зала на Общината, сочат данните на ГРАО, сподели информация на Българска телеграфна агенция. Броят им през предходната година е 199, като за 67 от тях има пресъставени актове, защото са подписани в чужбина. Пикът на сватбите в Айтос е бил през 2021-а - 255. Сред младоженките в Айтос през предходната година има и такива от далечни страни. Пример е сватбата на млад айтозлия и филипинка. Двойката се е разписала в Ритуалната зала в града на 23 август 2023 година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР