За единадесета поредна година Община Велико Търново обявява еко-инициативата Моята

...
За единадесета поредна година Община Велико Търново обявява еко-инициативата Моята
Коментари Харесай

Във Велико Търново отново стартира еко-инициативата „Моята градинка“

За единадесета поредна година Община Велико Търново афишира еко-инициативата „ Моята градинка “. Жителите на старопрестолния град още веднъж ще могат да трансфорат пространствата край жилищните здания в красиви цветни и зелени кътове. Необходимият разсад – цветя, шубраци и дръвчета, ще бъде обезпечен гратис.
Молбите за залесяване на терените общинска благосъстоятелност ще се одобряват от 13 февруари до 10 март в това число. Инициативата „ Моята градинка “ е отворена за всички притежатели на парцели в града, в това число и представители на етажната благосъстоятелност, определени по открития ред.
Заявленията би трябвало да бъдат подадени до деловодството на Община Велико Търново. В тях би трябвало да бъде посочен теренът, който ще се облагородява, както и желаните растения.
След приема на документите работна група от администрацията ще огледа както пространствата за озеленяване, по този начин и дали определените от хората растения са подобаващи за съответните терени. Ако дадени типове не могат да бъдат засадени на съответното пространство, те ще бъдат сменени с други.
Проектът за основаването на дребни цветни и зелени площи „ Моята градинка ” започва през 2013 година В десетте издания до момента са облагородени над 190 публични зони и междублокови пространства по хрумвания на жителите. Засадени са над 8300 цветя и шубраци, както и повече от 220 дръвчета.
Допълнителна информация великотърновци могат да получат от общинския отдел „ Околна среда ”, на телефон 062/619-502.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР