За един ден в град Лом и близките села Добри

...
За един ден в град Лом и близките села Добри
Коментари Харесай

В Лом са раздадени 29 560 литра безплатна вода

За един ден в град Лом и околните села Добри дол, Сливата и Орсоя са раздадени гратис 29 560 литра бутилирана минерална вода, оповестиха от общината в града.

Най-голяма част от водата е обезпечена от Българския червен кръст - 9450 литра. От минерална вода "Ком " са изпратили безплатно в бедстващия Лом 7200 литра вода. Общини от цялата страна също са се отзовали на настояването на Лом за помощ и са изпратили разнообразни количества минерална вода.

Заедно с минералната вода в 15 пункта в центъра на Лом и кварталите на града се раздава и вода за битови потребности. От 10 часа до 19 часа в пунктовете идват цистерни с вода, а хора пълнят в туби и кофи. Водоноските са обезпечени от Групово дело ПБЗН и от прилежащи общини. Раздаването на вода ще продължи до анулацията на бедственото състояние и нормализирането на водоснабдяването в Лом и околните села.

Бедственото състояние в Лом беше оповестено откакто довеждащият тръбопровод от помпената станция при село Добри дол се спука и вода с дебит 200 литра в секунда потече в дере, изкопа 6-метрова бездна и тръбата се прекърши на няколко места.
От 17 октомври в Лом е оповестена насилствена почивка, затворени са учебните заведения, детските гради и ясли и детските кухни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР