За дясното има два пътя – евролюционен и революционен. Еволюционният

...
За дясното има два пътя – евролюционен и революционен. Еволюционният
Коментари Харесай

Пътят на дясното все стига до Борисов

За дясното има два пътя – евролюционен и революционен. Еволюционният съставлява осъзнаването, че в обозримо бъдеще България ще бъде ръководена от съдружни държавни управления и в случай че десните желаят да прокарат своите визии, би трябвало да се преценяват с това. Революционният значи през цялото време да се съобщи и да се извършва желанието да няма никакви обединения с партии, които не се смятат за десни. Ако ще се поема този път, трябват нови хора, които не са били до момента в коалиция на политическата сцена. Това сподели в края на предходната седмица някогашният здравен министър и представител на Реформаторския блок Петър Москов.
Коментар на редактора
На пръв взор Москов приказва доста безапелационно. Определено е по този начин, както споделя, само че с някои елементи, а Дявола постоянно се крие в детайлите.
Относно първия път – не може да се пишеш за модернизатор и да си склонен да си в управническа коалиция с партия (независимо ГЕРБ или БСП), която е потвърдила, че няма и грам предпочитание за каквато и да е основна промяна. Компромиси се вършат, когато и от двете страни има предпочитание. Когато единствено от едната страна има предпочитание, а от другата няма и капка, няма компромис на света, който да помогне. Така че този път е затворен – от „ могъщата снага на Бойко Борисов “.
Вторият път е единствен. Ужасно сложен е, само че това е ситуацията. В момента и хлябът, и ножът са в ръцете на ГЕРБ. Затова десните би трябвало да намерят метод по какъв начин да трансформират това състояние. На първо място – никакво обединяване с потвърдено компроментирани от ръководства с ГЕРБ лица. След това – прицел на локално равнище, тъй като силата на ГЕРБ е там. Точно там борбата би трябвало да бъде извоювана и няма да стане единствено по донкихотовския метод – с хрумвания. Въпросът е – имат ли ум, храброст и съобразителност десните да играят „ Играта на тронове “? Поне към този момент не наподобява по този начин – и Борисов, че даже и Нинова (в останалото ѝ мъничко кътче), постановиха своите правила на игра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР