За две седмици в условията на извънредно положение заради коронавируса,

...
За две седмици в условията на извънредно положение заради коронавируса,
Коментари Харесай

Бум на онлайн банкирането и пазаруването у нас заради коронавируса

За две седмици в изискванията на изключително състояние поради ковид, принудили огромна част от българите да останат в домовете си, онлайн извършването на покупки, банкирането и поръчките на храна бележат сериозен растеж. Налице е взрив в потреблението на мобилните приложения, който може да остави трайни навиците и след привършване на ограниченията за обществена изолираност.

Това сочи изследване на маркетинговата организация Brand New Vision взаимно с полската компания за мобилен маркетинг Selectivv, сравняващо използването на съответни мобилни приложения за банкови услуги, доставки на храна и онлайн извършване на покупки в последните две седмици.

Доставката на храна по домовете нараства с двуцифрени растежи в интервала 14-27 март, по отношение на миналата седмица. Най-висок скок бележи Takeaway с съвсем 35%. Мобилната апликация на emag пък притегля с 19.24% повече консуматори.



Проучването при мобилните приложения на банките сочи, че въпреки множеството техни клонове да работят, доста от клиентите им избират да ръководят финансите си през телефона.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР