За двадесет и осми път Провадия ще бъде домакин на

...
За двадесет и осми път Провадия ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Един от най-утвърдените конкурси започва до дни край Варна

За двадесет и осми път Провадия ще бъде хазаин на един прелестен музикален конгрес, в който за следващ път ще вземат присъединяване най-талантливите ученици на детските музикални школи, междинните и висши музикални образователни заведения от цялата страна. Националният конкурс " Светослав Обретенов “ е с дългогодишна история и е от огромно значение за стимулиране развиването на младите музикални гении на България, както и добра опция освен за провадийската аудитория, само че и за всички посетители на общината, да се насладят на българска класическа музика.

На 2 април 2024 година в 19:00 ч. Народно читалище " Алеко Константинов “, ще отвори порти за тържествения концерт с присъединяване на членовете на уважаемото жури.

С обред по полагане на цветя и алегорично отброяване поредността на състезанието празнично ще удари камбаната на барелефа на композитора Светослав Обретенов тъкмо в 18:00 часа на 2 април 2024 година, с което ще се открие двадесет и осмото издание на Наказателен кодекс " Светослав Обретенов “.

Записването на участниците завърши, а на 19 март 2024 година от комисия бе изтеглен и жребият за последователността на осъществяванията в другите възрастови групи. На организационното събитие беше показан и Александър Радев от класа на Даринка Таракчиева от ДМШ " Светослав Обретенов “, който ще показа Провадия на състезанието в Първа възрастова група, Специалност Пиано.

Усилената подготовка по посрещането, настаняването и организацията на конкурсната стратегия на младите гении, жури, преподаватели, корепетитори и посетители ще продължи до последния миг, само че всички съпричастни на събитието работят отговорно. Предстои издание на описът за акустичните подготовки по зали на участниците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР