За два огромни самолетоносача, намиращи се в териториалните води на

...
За два огромни самолетоносача, намиращи се в териториалните води на
Коментари Харесай

Американски и френски самолетоносачи плават в териториалните води на Гърция

За два големи самолетоносача, намиращи се в териториалните води на Гърция и засилено придвижване във въздушното пространство на страната оповестява електронното издание на гръцкия в. „ Вима “, представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2896
Единият от двата самолетоносача е американският „ Хари Труман “ (на снимката), който е с дължина 333 метра и шест хиляди души екипаж. На борда си той транспортира доста изтребители Ф-18 и крилати ракети „ Томахоук “ и „ Круз “. В момента той се намира във военноморската база в Суда (остров Крит).

Другият е френският „ Шарл де Гол “, който транспортира изтребители " Рафал " и радари, хеликоптери и ракети " Астер-15 ". Очаква се на 24 март самолетоносачът да се намира в региона на Фалиро и четири изтребители Рафал да прелетят над центъра на Атина на 25 март, когато Гърция празнува националния си празник.

Двата самолетоносача плават в региона за наблюдаване, като по едно и също време с това правят взаимни учения с гръцки изтребители и военноморски кораби.  

В Средиземно море се движат и съветски кораби, отбелязва изданието.

Заради войната в Украйна се следи огромно оживление в региона на Александруполис. Наред с американските кораби или корабите, наети от Пентагона, които през миналите седмици към този момент разтовариха танкове и хеликоптери, се чакат на гръцкото пристанище да дойдат и военни кораби на други страни-членки на НАТО, показва изданието. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР