За два дни Пловдив става сцена на Театъра на сенките

...
За два дни Пловдив става сцена на Театъра на сенките
Коментари Харесай

Пловдив става сцена на Театъра на сенките от Балканите

За два дни Пловдив става сцена на Театъра на сенките от Балканите.

Древното изкуство с над 500-годишна история ще оживее със спектакли на артисти от Гърция и Турция. Гостуването на трупите на Одиссеас Канлис от Солун и Дениз Каралар от Истанбул стартира на 26 май с театрално-артистичен празник навън.

От 16 до 18 часа в Цар Симеоновата градина /Виенски павилион/ дребни и огромни ще се срещнат с актьорите, ще разиграват и ще създават дружно с тях неповторимите плоски кукли за Театъра на сенките. Музика, танци, изненади и награди чакат всички, които споделят празника, проведен от Сдружение „ Артевизия “ с финансовата поддръжка на Община Пловдив.. На публична гала ще бъдат отличени и спечелилите в Конкурса за детска рисунка „ Любим воин от приказки и пиеси “.

Празничният маратон продължава на 27 май с театрални спектакли – подарък за пловдивчани. От 16.00 часа в Дома на науката и техниката е спектакълът на актьорите от спектакъл „ Карагьозис “, Гърция. В 17.30 часа стартира постановката на гостите от спектакъл „ Карагьоз “, Турция.

Зрителите и на двете представления ще се потопят в магията на театрални облици и герои от целия свят посредством просветителния филм „ В света на театралните кукли “.

Всички прояви са по план „ Балкански Театър на сенките в Пловдив “. Събитието е част от Културния календар на града за 2022 година.

Вход свободен!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР