За ДПС темата с канадското гражданство на министъра на икономиката

...
За ДПС темата с канадското гражданство на министъра на икономиката
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Темата с гражданството на Кирил Петков не е свършила, Румен Радев е нетолерантен

" За Движение за права и свободи тематиката с канадското поданство на министъра на стопанската система Кирил Петков към момента не е завършила ", това изясни зам.-председателят на ПГ на Движението Йордан Цонев в студиото на Нова телевизия.

„ По тази тематика, интересува ни към датата 12-и май, когато президентът разгласява своя декрет за назначение на служебния кабинет - имал ли е двойно поданство Кирил Петков, или е нямал - към тази дата. Конституцията категорично повелява, че жители с двойно поданство не могат да имат такова и да бъдат министри. Това е, което ни интересува ”, добави той.

По думите му, от Движение за права и свободи не се интересуват от датата, в която е подадено заявката за отвод от канадското поданство.

„ Процедурата по освобождение от поданство не завършва с датата на подаването. Това стана ясно на всички. Интересува ни към датата 12-и май имал ли е двойно поданство. И това поставя точка на тематиката ”, посочи Цонев.

Зам.-председателят на Движение за права и свободи сподели, че президентът Румен Радев няма по какъв начин да избяга от отговорност, в случай че е знаел, че Кирил Петков е имал двойно поданство.

„ Пред нас държавният глава потвърди, че преди да го назначи го е питал: „ Какво носи в сърцето си ”, а не носи ли си паспорта - върнал ли го е? И той му е дал отговор, че носи България и президентът сподели на нашата парламентарна група, че това е било достатъчно, с цел да го назначи за министър ”, уточни Цонев.

По думите на Цонев Радев е посочил своята „ етническа назадничавост ” с въпроса си към водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ - „ Коя е неговата родина-майка? ”, който президентът зададе по време на консултациите с партиите.

„ Целият турски етнос го приема по този начин, тъй като ни заляха с имейли и позвънявания. Те одобряват това персонално ”, уточни той.

Относно съмненията на Петков - че Движение за права и свободи, ГЕРБ и „ ИТН ” играят отборно против него, зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи сподели:

„ Няма координирана офанзива и няма отборна игра и не може да има ”, безапелационен беше Цонев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР