За ДПС е чест, че беше във властта, когато България

...
За ДПС е чест, че беше във властта, когато България
Коментари Харесай

Карадайъ при президента: Явно трябва ДПС да е във властта, за да влезем в Шенген и еврозоната

За Движение за права и свободи е чест, че беше във властта, когато България влезе в Европейски Съюз, очевидно би трябвало Движение за права и свободи да влезе във властта, с цел да влезем в Шенген и еврозоната. Това съобщи водачът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ на консултациите при президента Румен Радев. Председателят на Движение за права и свободи, обаче, посочи, че към този момент естественото място на придвижването е в опозицията, тъй като не взе участие в диалози за болшинство.

От Движение за права и свободи пристигнаха на срещата с почерпка за празника Рамазан Байрям, който мюсюлманската общественост у нас отбелязва през днешния ден.

Държавният глава посочи, че политиците са изправени пред две провокации - приемането на бюджета и значимите закони и съставянето на държавно управление.

" Но има риск и от несъставяне на държавно управление и в случай че вървим по общоприетата процедура, има риск това да докара до крах със законодателната активност и това ще докара до опасности за пълноценната ни европейска интеграция и развиване. Всичко това се наслагва като комплицирана система от задания, които би трябвало да реши този парламент. Казахте, че сте съпротива – какви са изискванията да преминете от съпротива към градивен фактор в този развой в случай че споделяте значими цели ", попита Румен Радев.

Снимки: Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия



Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ посочи, че има пропуснати 20 дни след изборите, през които вместо да се занимаваме по какъв начин да се структурира болшинство в Народното събрание, което да излъчи постоянен кабинет, ние следим, че първите две политически сили влязоха в полето на популизма да дефинират едни законопроекти които да се преглеждат без да има индивид, който да носи отговорността за тези дейности.

" България доста незабавно би трябвало да си напише домашното ясно, изрично, почтено и в доста къси периоди да се възползваме от средствата на Европейски Съюз, планувани за България и доста дейно да ги насочваме към вложения в България. Затова трябват готови хора, които могат и знаят по какъв начин това да се случи. Защото имаше едно мото по време на предизборната акция " Има по какъв начин " от хора, които демонстрираха, че не знаят по какъв начин, а тук пред Вас стоят хора, които са потвърдили, че могат ", сподели Карадайъ.

Според Движение за права и свободи дефицитът от 3% е изпълним. Относно законодателната стратегия Карадайъ разяснява, че доста от заложените в нея цели се припознават и от Движение за права и свободи, само че няма изясненост за наличието и изхода на тези законопроекти и когато се приказва за промени, се вижда по какъв начин всеки схваща разнообразни неща.

Президентът Румен Радев посочи, че България се нуждае от устойчиво държавно управление, с цел да извърши заложените си цели и изрази вяра Движение за права и свободи да помогне в този развой.

Карадайъ посочи, че Движение за права и свободи към този момент не е част от оформящото се болшинство поради метода и неналичието на разговор.

" Този метод по един или различен метод ни слага на естественото ни място – откакто не сме взели участие в тези диалози и не сме част от оформящото се болшинство, да сме в съпротива ", сподели Карадайъ.



Днес президентът ще се срещне още „ Българска социалистическа партия за България “ и „ ИТН “, с което ще завърши кръгът от съвещания.

След като бъдат извършени съвещания с всички парламентарно показани партии президентът ще връчи и първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР