За доставката от Доставчик от последна инстанция (ДПИ) е необходимо

...
За доставката от Доставчик от последна инстанция (ДПИ) е необходимо
Коментари Харесай

60% от небитовите клиенти на ЕНЕРГО-ПРО Продажби преминаха от 1 юли на ДПИ


За доставката от Доставчик от последна инстанция (ДПИ) е належащо подписване на писмен контракт

 

Съгласно условие в Закона за изменение и допълнение към Закона за енергетиката от 26.06.2020 година всички небитови клиенти на ЕНЕРГО-ПРО Продажби следваше да преминат от 01.07.2021 година на снабдител на електрическа енергия по свободно контрактувани цени. Близо 40% клиенти на сдружението направиха своя избор и подписаха самостоятелни контракти в законоопределения период. От 1 юли ЕНЕРГО-ПРО Продажби ще продължи да доставя небитовите клиенти, които не са подхванали стъпки за избор на снабдител на свободен пазар, само че към този момент не в качеството си на търговец на електрическа сила, а като Доставчик от последна инстанция (ДПИ). Междувременно избор на снабдител на електрическа енергия ще е допустимо всеки месец до 10-о число, както и до момента, като смяната влиза в действие от първо число на идващия месец.

 

Доставката на електрическа сила от ДПИ се прави въз основа на писмен договор по цени на електрическата сила, които се дефинират според Методика, призната от КЕВР. До одобряването от КЕВР на Общи условия на договорите на ДПИ ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД ползва в връзките с клиентите си писмени контракти. Съгласно член 104, алинея 3 от Правилата за търговия с електрическа сила, ако клиент няма подписан контракт с ДПИ и не подписа подобен в инструкции му период, доставката на електрическа сила на клиента се прекратява до сключването на контракт и заплащането на всички дължими суми за осъществената доставка, в това число за краткотрайно прекратяване и възобновяване на снабдяването. Договор с ДПИ може да се подписа непосредствено в Центровете за обслужване на клиенти на компанията или посредством онлайн портала  , където клиентите могат да си генерират сами контракта. След това имат няколко варианти:
Да го подпишат с КЕП и да го изпратят на и-мейл ;  Да го разпечатат, подпишат в два екземпляра и изпратят на адрес по поща до ЕНЕРГО-ПРО гр. Варна;Да го разпечатат, подпишат в два екземпляра и занесат в Център за обслужване на клиенти.
 

ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД е титуляр на лицензия за доставка на електрическа сила от снабдител от последна инстанция, която обгръща административните области с центрове Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен. ДПИ обезпечава снабдяването с електрическа сила на клиентите на свободен пазар, които са останали без снабдител по независещи от тях аргументи (търговецът им е с отнета лицензия/отстранен е от пазара/обявен е в неплатежоспособност и др.) или когато срокът на контракта на клиента с доставчика му е изминал и не е определен нов снабдител. Подробна информация за всички условия по доставката от ДПИ е оповестена на уеб страницата на сдружението:  .

 

*публикация

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР