За досегашния президент на Беларус Александър Лукашенко гласували в неделя

...
За досегашния президент на Беларус Александър Лукашенко гласували в неделя
Коментари Харесай

Искаш оставка - получаваш Бойко Лукашенко, България като Беларус

За досегашния президент на Беларус Александър Лукашенко дали своят вот в неделя над 80% от гласоподавателите. Опозиционният претендент Светлана Тихановска получила 9,9 на 100 от гласовете. Тези резултати оповестили от ЦИК на Беларус с огромно закъснение. Забавянето се случило поради всеобщи митинги в столицата Минск, които блокирали улиците.
Лукашенко бил поздравен за триумфа още нощес от президентите на Русия, Китай и Киргизстан. В цялата страна обаче стотици хиляди беларуси са по улиците и площадите, скандирайки, че изборите са фалшифицирани.

Къде е връзката с България?

Отдавна Лукашенко е възприеман от света и доста беларуси като деспот. Той е на власт от 25 години. Печели всички избори, а съперниците му са преследвани от тайните служби и прокуртурата. Много от тях са арести и пандиза по разнообразни обвинявания, съгласно правозащитници, безусловно неоснователни.

Вече 32 дни митингите в България скандират мафията и диктатурата да бъдат отстранени. Искат се оставките на премиера Бойко Борисов, основния прокурор Иван Гешев и цялото държавно управление.

Днес всички чакаха оставка от Бойко Борисов след фотосесията с внучетата. Получиха: " И аз желая оставката на Радев. Всеки желае оставката на някого. Даже на Христо Иванов не му я желая, беше ми заместител толкоз години. Един желае на Лозан Панов, на Радев, на Борисов. Конституцията, демокрацията и правовата страна споделят: организират се избори. На тях се явяват политически партии и те въз основата на резултата си сформират или независимо, или съдружно държавно управление ".

Цинизмът не е от през вчерашния ден. Тук е по балкански жесток. Има нескончаеми опити властта да печели време и да отсрочи изборите най-малко с месец-два. Коалиционните сътрудници Каракачанов и Симеонов желаят цялостен мандат.

Припомняме, че в изборния ден 25 октомври 2015 година хакерски офанзиви удариха сървърите на ЦИК, Министерство на вътрешните работи и държавни институции. Тогава ГЕРБ завоюва с тотално предимство, както Лукашенко в Беларус. Взе 29 общини, в 3 завоюва Реформаторския блок, а Българска социалистическа партия - нито една. Кърджали остана за Движение за права и свободи.

По-късно от ГДБОП признаха за хакерската атака. Признаха също, че евентуално тя е пристигнала от хакери на съветските секрети служби. От Съединени американски щати оповестиха, че са работили през Турция, Русия, Венецуела. Скандалът бе заметен, резултатите от изборите - признати.

Борисов бави. В същото време пуска ченгеджийски номера като " народа желае импийчмънт на президента " през измислена Циклама някояси. През това време то ще показва угриженост с джипката и ще чака митингите да се изтощат сами. През това време умрелите от законотворчество депутати ще приготвят изборите по обичай на ГЕРБ и ще получим през пролетта резултат като в Беларус. Пълна изборна победа на Бойко Лущашенко. След това Гешев си знае работата - недоволните на дръвника...

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР