За догодина Столичната община планира реконструкции на двата големи тунела

...
За догодина Столичната община планира реконструкции на двата големи тунела
Коментари Харесай

Догодина ремонтират тунелите на НДК и „Люлин“

За следващата година Столичната община възнамерява реконструкции на двата огромни тунела в София – този в “Люлин ” и този при Националния замък на културата. При НДК ще бъдат изместени трамвайните линии, заяви столичният зам.-кмет Евгени Крусев. Ще се работи по трасета като като бул. “Линкълн ”, където се чака да минава третият лъч на метрото. Общината има предпочитание да ремотира и ул. “Житница ”, както и трасето на трамвай № 5.

Повечето огромни поправки от тази година ще приключат преди 15 септември. Работата по ул. “Граф Игнатиев ”, обаче, ще продължи и по-късно.

Реконструкцията на бул. “Васил Левски ” върви в график. Отсечката от ул. “Граф Игнатиев ” до Ректората към този момент е подготвена. На 10 август стартира работа и в останалата част от булеварда – от Софийския университет до паметника на Апостола. Ще бъде ремонтирано и кръстовището на Ректората. От 10 август ще се работи по пътните платна и тротоарите на бул. “Арсеналски ”.

До средата на август би трябвало да завърши работата по трамвайните релси на бул. “България ”. Когато е готово трамвайното трасе, стартира преасфалтиране на платната от бул. “Гешов ” до бул. “Гоце Делчев ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР