„За днешните политици ми е най-лесно да тегля една червена

...
„За днешните политици ми е най-лесно да тегля една червена
Коментари Харесай

Проф. Стоянович: Сред днешните водачи не виждам лидери. Нямат маята да поведат хората

„ За днешните политици ми е най-лесно да тегля една алена линия или една майна и да ги направя на дармадан. Но не е задоволително, би било прекомерно незадълбочено “, сподели той в предаването „ Лице в лице “ по bTV и направи паралел:

„ В края на 19 век има в пъти по-неграмотни хора. Иван Вазов е бил министър на просвещението със приблизително обучение, само че това е една условност. Тогава има доста повече по-първосигнални и примитивни хора. Има доста повече побойници и не на място хора, дори в българския парламент. Но елитът, водачите са от безусловно друго тесто – или имат маята на възраждането, или са към този момент абитуриенти на европейските университети. Това са хора с физиономия и взор към света. Сънуват цветно и имат визия каква я желаят България. Те не се разсънват сутринта с насладата, че ще отнесат чантичката си от министерството в камарата или някъде другаде “.

„ Голям е казусът, когато индивидът мисли с мандата. А би трябвало да мисли за генерации напред. Другото е еднодневка “, приключи проф. Стоянович.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР