За днес от 12 часа е насрочено извънредно заседание на

...
За днес от 12 часа е насрочено извънредно заседание на
Коментари Харесай

Извънредно заседание на Парламента заради ветото на Радев

За през днешния ден от 12 часа е планувано изключително съвещание на Народното събрание поради ветото на президента върху Закона за енергетиката.

Провеждането му обаче е под въпрос поради оповестения протест на част от парламентарните обединения.

Инициативата за изключителното съвещание е на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Партньорите им в ръководството от ПП-ДБ обаче се оповестиха срещу събирането на депутатите поради опасения, че парламентарната естрада може да се употребява за предизборни цели. От " Възраждане " и Българска социалистическа партия също се опълчиха, въпреки и с различен претекст – да попречат на ГЕРБ и Движение за права и свободи да реализират задачите си.

Единствено от Има Такъв Народ заявиха, че ще се явят в зала, тъй като по принцип били срещу разпускането на Народно събрание в границите на акцията. Това слага провеждането на съвещанието под въпрос, защото гласовете на трите парламентарни групи са едвам 116, а кворумът, нужен, с цел да стартират работа, е 121.

В дневния ред с изключение на ветото на президента върху Закона за енергетиката, който планува либерализация на пазара на битовите консуматори през 2026-та, е включена още една точка – разискване на първо четене на промени в Закона за запасите от петрол и нефтопродукти. Те плануват анулация на условието 100 % от горивата да се съхраняват в хранилища в България. Техни вносители са Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и Йордан Цонев от Движение за права и свободи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР