За днес е обявена значителна“ степен от лавинна опасност в

...
За днес е обявена значителна“ степен от лавинна опасност в
Коментари Харесай

Малка част от британските зимни туристи имат планинска застраховка в Европа

За през днешния ден е оповестена „ забележителна “ степен от лавинна заплаха в Пирин и Витоша, и „ междинна “ - за Рила и Стара планина

По-малко от 7% от еднократните туристически застраховки включват покритие на зимните типове любителски спорт и под 17% от годишните общоприети туристически полици имат такова покритие. Това сочи изследване на английския уебсайт за разбори и съпоставяне на финансовите услуги в Обединеното Кралство – Defaqto. Експертите приканват британците, които възнамеряват европейски ски почивки в зимните планински курорти да се погрижат за цялостно застрахователно покритие на вероятните опасности.
В момента метеорологичната конюнктура, както и падналият сняг в планинските европейски страни оферират чудесни условия за пълноценна ски отмора. Заедно с това обаче туристите би трябвало да се отнасят отговорно и с нараснало внимание към предизвестията за лавинна заплаха и да не излизат отвън трасетата за ски втурване.
Многото сняг в Алпите увеличи степента от лавини до висока. Преди дни в град Балдершванг, Южна Германия, лавина се стовари върху хотел, като за благополучие случаят се размина без потърпевши, макар че ударът е бил толкоз мощен, че снегът влезнал в постройка. Някои притежатели на жилищни здания се тормозят дали покривите им ще устоят на огромното количество натрупал се сняг. И Швейцария е наранена от тежката зима и в няколко нейни района е оповестена най-високата степен за заплаха от лавини.
В България от Планинската избавителна работа за през днешния ден са оповестили " забележителна " степен от лавинна заплаха в Пирин и Витоша, и " междинна " - за Рила и Стара планина.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР