За девета поредна година всички ние ставаме част от най-мащабната

...
За девета поредна година всички ние ставаме част от най-мащабната
Коментари Харесай

Хиляди доброволци се включват в „Да изчистим България заедно”

За девета поредна година всички ние ставаме част от най-мащабната доброволческа самодейност. Кампанията " Да почистим България дружно " е в разгара си.
Снимка: bTV
Хиляди доброволци се включиха и тази година в акцията. Рамо до рамо с тях бяха и обичани спортисти, артисти, както и лицата на bTV.
„ Да почистим България дружно ” за девети път у нас Най-мащабната доброволческа самодейност у нас
Заедно чистим историческата околност край язовир „ Тотлебенов вал”, в планината, край морския бряг и под водата, както и в десетки обитаеми места в цялата страна.
Снимка: bTV
В парк Кайлъка стотици доброволци работят от ранни зори. Те обиколиха цялото подножие на язовир „ Тотлебенов вал” и събраха голямо количество отпадъци към водоема, който има огромна роля за успеха в Битката за Плевен.
Снимка: bTV
В Юндола също имаше доста за почистване, само че с напъните на стотици хора отпадъците бяха отстранени. Включиха се доста младежи, деца и родители. Повече от 40 чувала бяха събрани за по-малко от два часа и акцията в планината продължава.
Снимка: bTV
На Витоша се облагородява туристическата зона „ Плажа”, основана още през 60-те. Изкуственото езеро се чисти от екскаватор, а десетки хора почистиха клоните и екопътеките към хижа „ Алеко” и боядисаха пейки и беседки.

В Парка на младежта в Русе от през днешния ден табели приканват да се пази природата. и предизвестяват „ Не замърсявай гората – ще те изяде ламята!”. Изработени от доброволците от Младежкия червен кръст. От рано сутринта доброволците чистят обичаното място за отдих на русенци от боклуци.

Хора от Велико Търново и района, студенти и представители на бизнеса и на неправителствени организации се включиха в залесяването на парк „ Света гора”.

Екоминистърът Нено Димов дружно с жители и чиновници на екоинспекцията чистят в най-стария парк в Пловдив – „ Молдавия”.

Кампанията в Благоевград стартира още преди три дни, когато доброволци от Украйна, Грузия, Италия и Испания чистиха Парк „ Ловен дом”. Тази заран почистихме дружно парк „ Бачиново”. Отпадъците бяха отстранени и от коритото на река Благоевградска Бистрица. Бяха заличени и нерегламентирани сметища. Най-голяма е интензивността в общините Сатовча, Сандански и Петрич.

Бреговете на един от най-големите язовири у нас – „ Огоста” край Монтана, бяха почистени още сутринта от десетки доброволци. В региона на крепостта „ Калето” също бяха събрани доста чували с отпадъци.

В столичния зоопарк се чисти и се реновира. Доброволци строят хранилки на над 20 места в целия парк. В Южния парк стотици доброволци също съумяха да съберат голямо количество битови боклуци още в ранните часове на деня.

Чистим и по морето. За няколко часа водолазите в Созопол събраха чаши, вилици и чинии като за формален обяд… само че и цялостен мотопед, като не е ясно при какви условия се е оказал във водата. Под боклуците откриха и антични находки.
Снимка: Ладислав Цветков
На плаж Камчия сърфисти се включиха в акцията по почистването. Десетки доброволци и фенове на рисковите спортове събират отпадъци. Сърфистите събраха десетки чували с боклуци от водата. Бяха открити и железни варели. Във Варна водолази от „ Военна полиция” извадиха десетки автомобилни гуми от водата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР