За девета поредна година България се включва в един от

...
За девета поредна година България се включва в един от
Коментари Харесай

Когато и литературата го удари на нощен живот

За девета поредна година България се включва в един от най-вълнуващите интернационалните формати за разпространение на модерни европейски създатели и техните творби.

Нощта на литературата е събитие, по време на което известни персони четат фрагменти от модерна европейска лирика и прозаичност, издадена на български език. И да, организира се през нощта - тъй като традицията по този начин повелява.

А задачата е да се покаже какъв брой важен е всеки език, за което, несъмнено, огромната роля и заслуга имат преводачите и издателите.

Тази година литературният конгрес ще се организира на 7 октомври от 18:00 до 21:30 ч. в. А самите четения се случват на ексцентрични местоположения, наречени читателски гнезда. Разбира се, уредниците дават обещание, че ще бъдат взети всички нужни ограничения за сигурност в изискванията на пандемия от COVID-19.

За втора поредна година Нощта на литературата се обръща и към по-младата публика. Децата над 13 години могат да посетят особено обозначени гнезда, които ще открият на картата на литературното премеждие.

Интересно е, че гостите на четенията ще могат да играят в лотария за продобиване на книга от програмата. За задачата е належащо да попълнят формуляр за присъединяване, който ще намерят на уеб страницата на събитието в интервала 8-10 октомври. Късметлиите ще бъдат оповестени на 12 октомври.

Заглавията от Нощ на литературата 2020, както и информация за читателските гнезда по градове има на. Най-актуална информация пък има в страницата във.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР