За девета година димитровградското село Каснаково утре ще бъде домакин

...
За девета година димитровградското село Каснаково утре ще бъде домакин
Коментари Харесай

Детски празник очаква над 1000 посетители на древно светилищ...

За девета година димитровградското село Каснаково на следващия ден ще бъде хазаин на детския празник „ Здравей, лято! “. Организатори са Стефан Димитров и сътрудниците му от коалиция „ Движение ЗАЕДНО за смяна “, които финансират събитието със средства от заплатите си като общински съветници в локалния парламент на Димитровград.

Традиционно събитието ще се организира в историческата околност Светилище на нимфите и Афродита.. Организаторите чакат, както всяка година, посетителите да бъдат над 1000 души от разнообразни краища на България.

Програмата на „ Здравей, лято! “ е отдадена на екологията и ще премине под мотото: „ Как да обичаме планетата? “. Предвидени са редица изяви, игри и доста изненади. Кукленият спектакъл и ателитетата по изкуствата - за разработване на керамични фигури, дървени магнити, изобразяване, оцветяване на гипсови фигури и приложни изкуства, ще бъдат с екологична тема. Ще има сцена на гениите с музикално оформление, на която могат да се изявяват всички искащи деца. За по-малките ще има надуваем палат, батут и влакче. Предвидени са и аниматори.

Организаторите от коалиция „ Движение ЗАЕДНО за смяна “ са обезпечили и безвъзмезден превоз за всички, които имат предпочитание да посетят събитието. Автобусите ще потеглят от Автогара – Димитровград в 9.30 ч. За групи от дребните обитаеми места, искащите могат да заявят превоз на телефон: 0877 978553 Общинските съветници са планували безвъзмездни вода, сандвичи и сладоледи за малчуганите.

Освен да достави наслада на децата, празникът има за цел и да разпространява „ Светилище на нимфите и Афродита “, което е оповестено за монумент на културата от национално значение. Античното обручище, градено през ІІ – ІV в., е дребна част от огромното имение на римлянина от тракийски генезис Тит Флавий.

На мястото е осъществена дезинсекция с оглед обезпечаване сигурността на посетителите, оповестиха уредниците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР