За девет години СофтУни е мотивирал 200 000 българи да

...
Коментари Харесай

СофтУни ще обучи 20 000 програмисти в Монголия


За девет години СофтУни е стимулирал 200 000 българи да учат програмиране
(снимка: Svetlin Nakov / Facebook)

Мащабен план за образование на софтуерни инженери в Монголия разгласи СофтУни. В околните няколко години българската просветителна институция ще образова 20 000 програмисти в Монголия.
още по темата
Инициативата се осъществя взаимно с монголски сътрудници, Светлин Наков, съосновател и водач на СофтУни, на страницата си във Фейсбук.

Монголските младежи получават опция да учат по интернационалните стратегии, подкрепени на 100 % със стипендии, излиза наяве от анонса на програмата. Зад плана стоят СофтУни, MLC Business School и Novelsoft.

Вече е отворена регистрацията за езиков курс по програмиране на JAVA равнище 1. Програмата включва 15 сесии с общо 48 часа образование.

През ноември СофтУни стана на 9 години, като до момента университетът е стимулирал 200 000 българи да учат програмиране и общо 300 000 да влязат в цифровите специалности, заяви по-рано Светлин Наков.

„ Това е огромна идея, която докара до фрапантно разгръщане на софтуерната промишленост и просперитета на доста, доста младежи ”, разяснява мениджърът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР