За децата и учениците от 4 до 18-годишна възраст, както

...
За децата и учениците от 4 до 18-годишна възраст, както
Коментари Харесай

Маските в детските градини и училищата в Гърция са задължителни

За децата и учениците от 4 до 18-годишна възраст, както и за преподавателите и възпитателите потреблението на маски през идната образователна година ще бъде наложително. Те ще бъдат предоставяни гратис посредством Министерството на вътрешните работи и общините.
В изявление за телевизия „ Алфа ” министърът на образованието Ники Керамеос съобщи, че са приели рекомендацията на комисията от епидемиолози за наложителната приложимост на маски в детските градини и забавачниците за деца от 4 до 6 години, както и в главните и междинните учебни заведения, съобщи БГНЕС.
 По-строги ограничения против Covid-19 на Халкидики и на Миконос По-строги ограничения против Covid-19 на Халкидики и на Миконос
На Халкидики и на остров Миконос от петък влизат в действие по-строги ограничения против разпространяването на ковид. До края на месеца там...
В понеделник ще бъдат оповестени публично разпоредбите и протоколите, според които на 7 септември ще стартира новата образователна година в страната.
Министърът на вътрешните работи Такис Теодорикакос заяви на профила си в Туитър, че са заделени в допълнение 5,2 милиона евро за всички общини в Гърция за обезпечаване на безвъзмездни маски за всички възпитаници и за преподаватели в държавните учебни заведения.
В същото време в обществените мрежи в страната се появиха групи, призоваващи децата да не носят маски в учебно заведение. Родителите декларират, че или ще изпратят децата си без маски, или ще ги оставят у дома и няма да вземат участие в образователния развой, заяви още организацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР