За десета поредна година Факултетът по обществено здравеопазване на МУ-Варна

...
За десета поредна година Факултетът по обществено здравеопазване на МУ-Варна
Коментари Харесай

МУ-Варна се готви за 10-ия фестивал Море и здравеВарна се готви за 10-ия фестивал Море и здраве

За десета поредна година Факултетът по публично опазване на здравето на МУ-Варна е основател и уредник на фестивала " Море и здраве “, отдаден на Европейския ден на морето и на Европейската седмица на публичното здраве. Десетото издание на фестивала ще се организира от 15 до 18 май 2024 година

Програмата ще стартира на 15 май с посещаване на кораба за екологичен мониторинг " Галакси Еко ". На борда на кораба студенти от свободноизбираемата дисциплинираност " Морски произшествия “ ще осъществят образователната си процедура.

На 17 май  от 9 часа в 1-ва публика на МУ-Варна ще бъде открита обичайна за фестивала научна конференция, предопределена за студенти, докторанти и млади учени. Тя ще се организира в хибридна форма - присъствено и посредством платформата Webex. Ще бъдат показани научни проучвания на преподаватели и студенти от медицинските университети в България по тематики, свързани със здравето и морето. В рамките на конференцията ще се проведат сесии в секции " Обществено здраве “, " Медицина “ – работен език – български и британски, както и сесии с работен език български в секциите " Морелечение и физиопрофилактика “, " Кинезитерапия “, " Здравна стопанска система и мениджмънт “, " Биомедицински технологии “.

Фестивалът ще приключи на 18 май с концертна стратегия на сцена " Раковина “ в Морската градина, с присъединяване на студенти и другари на МУ-Варна, университетската театрална натрупа " Инфаркт “, мажоретен състав и студентски танцов състав " Диана “ към МУ-Варна.

В програмата ще вземат участие също студенти и преподаватели от компетентност " Кинезитерапия “, които ще предложат на публиката проява на физически интензивности навън – Йога и Ци Гун.

По самодейност на Катедра " Оптометрия и професионални заболявания “, УС " Медицински оптик “ и Катедрата " Общи заболявания и зрителни науки “ ще организира и осведомителна акция за профилактика на очите по тематиките " Компютърен зрителен синдром “ и " Можем ли да отваряме очите си под вода, до момента в който плуваме “, а също и анкета за запазване на очното здраве от UV лъчите. Най-малките участници във Фестивала могат да вземат участие в рисунка на асфалт на тематика " Моето море “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР