За десета година преподавателите и студентите от катедра Растениевъдство“ отбелязаха

...
За десета година преподавателите и студентите от катедра Растениевъдство“ отбелязаха
Коментари Харесай

ТУ - Варна отбеляза празника на св. Трифон с ритуално зарязване на лозята в университета

За десета година преподавателите и студентите от катедра „ Растениевъдство “ означиха професионалния си празник на 1 февруари със зарязване на лозята в учебно-опитното поле в двора на Техническия университет във Варна.

На обичайния обред на първото пролетно зарязване участваха проф. доктор инж. Венцислав Вълчев, ректор на ТУ-Варна, академичното управление и административния състав на университета, бизнес сътрудници на катедра „ Растениевъдство “, доста преподаватели и студенти.

Празникът беше открит от проф. доктор Драгомир Пламенов, началник на катедра „ Растениевъдство “, който поздрави всички присъстващи с празника и направи първото ритуално зарязване и плисна бъклица с алено вино в корените на лозята „ за благодат “.

Поздравително слово към присъстващите насочи и проф. Вълчев, който изрази задоволството си, че обичайния празник е още веднъж обновен след пандемията и означи, че катедра „ Растениевъдство “ се развива чудесно и все още има два пъти повече записани студенти в нейните специалности.

Събитието продължи с празнична почерпка в оранжерията към учебно-опитното поле на университета и беше почетено от посетители, притежатели на винарски мазета, представители на научно-изследователски и бизнес организации в областта на растениевъдството, лозарството и винарството.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР