За денонощие са регистрирани 63 лица с коронавирус. Това бе

...
Коментари Харесай

Щабът: Случаите с коронавирус станаха 1234, заразените са повече от излекуваните />Реклама / Ads
За денонощие са регистрирани 63 лица с ковид. Това бе обявено на днешния брифинг на Националния действен щаб в Министерския съвет. Най-много нови случаи са от Плевен - 19. Общо 1234 са случаите на ковид у нас. 285 пациенти са в болница.
Починалите са двама, 54 към този момент са всички починали от вируса.

 

От последните двама е умрял мъж на 95 години от Инфекциозна болница. Той е имал и други болести. Другият умрял е пациентка на 73 години с карцином на бял дроб и други прилежащи болести.

 

Мутафчийски разяснява, че има нарастване в дейните случаи, т.е. повече са инфектираните, а по-малко са излекуваните.

 

Началникът на щаба  отговори на въпрос дали може да се отворят парковете за майки с деца: " Искрено се надяваме, че нашите съграждани и сънародници ще съблюдават физическата отдалеченост и ще стане допустимо да могат да се разхождат в парка с дребни деца. Нашата рекомендация, която ще е кардинална, кметовете да дефинират реда и детайлностите по визитите с деца. Все отново следим и заболеваемостта. Тенденцията би трябвало да се регистрира на седмична база ", изясни Мутафчийски.

 

Той още веднъж акцентира, че най-важно е да се резервира здравната ни система. У нас има 18 лаборатории. Целта е била да има 7000 кревати за банкет на болните от новия ковид.

" Никога не сме давали напразни очаквания, водейки се от предходни споделени правила от предходни болести. Това е нов вирус и пред нас стоят нови незнайни. Споделихме първоначално, че не следим в 100% образуването на антитела ", съобщи Мутафчийски.

 

Междувременно от щаба споделиха, че COVID-19 може да се предава и през повърхности, с изключение на по въздушно-капков път.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР