За денонощие МВР установи 38 водачи, шофирали след употреба на

...
За денонощие МВР установи 38 водачи, шофирали след употреба на
Коментари Харесай

КАТ хвана 50 неадекватни шофьори за ден

За денонощие Министерство на вътрешните работи откри 38 водачи, карали след приложимост на алкохол и 12 – под влияние на наркотични субстанции, оповестиха от ведомството. 24 души са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 14 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 12 водачи, 10 са отказали да бъдат тествани.
Прочетете още
В рамките на профилираната интервенция са тествани 9867 моторни транспортни средства. Извършен е надзор на 13 084 водачи и пасажери. Съставени са 2993 фиша и 783 акта.

От систематизираните данни по метода „ линеен надзор " са тествани 2503 моторни транспортни средства и 2718 водачи и пасажери. Съставени са 735 фиша и 120 акта. Установени са трима водачи, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и един – с над 1,2 на 1000. Един е засечен да ръководи под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, систематизирани към 16:00 часа през днешния ден.

Полицейска интервенция по метода " широкообхватен надзор " се организира на основния път сред Стара Загора и Казанлък. Проверяващите досега са установили един претрупан тежкотоварен автомобил и един лидер на лек автомобил, който кара след приложимост на алкохол, сподели пред публицисти гл. контрольор Димитър Димитров, шеф на бранш „ Пътна полиция “ - Стара Загора. Водачът е тестван с техническо средство, което е отчело 0,99 промила алкохол, разясни началникът на „ Пътна полиция “ - Стара Загора. От думите му стана ясно, че досега в акцията са тествани над 110 транспортни средства, a всички водачи се тестват за алкохол.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР