За Демократична България следващият ход е този въпрос да бъде

...
За Демократична България следващият ход е този въпрос да бъде
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Националните органи ще решат за участието на ДБ в това управлени

За " Демократична България " идващият ход е този въпрос да бъде препоръчан на вниманието на националните органи на партията - те са тези, които би трябвало да вземат решение за това какво се случва с ролята на “Демократична България ” в това ръководство ”, добави той.

Той разяснява и горещата тематика за газовите доставки за България: България ще бъде самостоятелна от доставките на газ от Русия, като сега единственият проблем пред подписването на контракт за различни доставки е цената. Това разгласи националният представител от “Демократична България ” пред Българска национална телевизия.

“Дори Русия да спре доставките на газ за България, към този момент са обезпечени различни способи за доставка на газ и трасетата са ясни. Към момента единственият проблем е цената. Нещо повече - България ще се трансформира в страна, която ще подкрепи доставките на природен газ за Западна Европа ”, съобщи Мирчев, който е и заместител ръководител на енергийната комисия в Народното събрание.

“Надявам се е и с общите дейности на Европейския съюз до края на годината да реализираме положителни цени и този въпрос да бъде решен. В това отношение държавното управление си прави работата ”, добави той.

Ивайло Мирчев разгласи, че напълно скоро държавното управление ще разгласи необятен пакет от стопански ограничения за битка с инфлацията и високите цени.

“Това е значимият спор в обществото и това са значимите, тематики които би трябвало да се вземат решение. В финален стадий сме на подготовката на този пакет, който се създава във финансовото министерство и ще бъде показан от Министирески съвет идната седмица. Мерките ще бъдат много необятни и упованията са да омекотят финансовия удар ”, сподели той.

Според него в бъдещия пакет ще залегне помощ за енергийно бедните, които да получават поддръжка поради високите цени на тока.

“Важното е парите да стигат до тези, които имат потребност. Не може да се дава отстъпка за тока на човек, който има една огромна къща с басейн за това, че си топли водата в басейна. Това е значимият спор, а не парите за постовете или пък за пътните компании - проблем, който надробиха ГЕРБ ”, добави Мирчев.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР