За деменцията, свързана с прекомерната употреба на алкохол, разказват представители

...
За деменцията, свързана с прекомерната употреба на алкохол, разказват представители
Коментари Харесай

Пет предупредителни знака на алкохолната деменция

За деменцията, обвързвана с несъразмерната приложимост на алкохол, описват представители на Alzheimer's Society пред express.co.uk. „ Мозъчното разстройство ", сходно с заболяването на Алцхаймер,  се предизвиква от тежки алкохолни злоупотреби в продължение на години.
Това положение визира най-вече хора на възраст сред 40 и 50 години. При сканирането на техния мозък се следи стесняване на челния лоб. За разлика от заболяването на Алцхаймер, свързаната с алкохола деменция не се утежнява наложително с течение на времето. Всъщност, в случай че човек с алкохолна деменция спре да пие алкохол, допустимо е отчасти или цялостно възобновяване. 
Един от предупредителните признаци, че алкохолът поврежда мозъка, е, че човек се затруднява да се концентрира върху дадена задача, без да се разсейва. Друг проблем, който може да възникне, е когато засегнатото лице има усложнения с решаването на проблеми, планирането и организирането.Злоупотребяващият редовно с алкохол мъчно си слага цели, мъчно прави преценки и мъчно взема решения. Често е сполетяван от „ прояви “ на яд и неконтролируема нервност. Липсва му мотивация за осъществяване даже на простички задания и действия като да направи вечеря или да си вземе душ. Увреждането на мозъка, породено от алкохол, лишава индивида от опцията да схваща метода на мислене на другите хора или по какъв начин се усещат те. „ Поведението им може да наподобява като на безчувствени и безотговорни хора “, прецизират от Alzheimer's Society.
Пет предупредителни признака за обвързвана с алкохола деменция
1. Невъзможност за централизация върху задача, свръхразсеяност
2. Затруднения с решаването на проблеми, планирането и самодисциплината
3. Невъзможност за точни цели, преценки и взимане на решения
4. Липса на мотивация даже за обикновени дейности
5. Невъзможност за надзор на страстите, липса на емпатия, апатия, безнаказаност
Дементните по алкохолни аргументи имат проблеми с паметта си. Не възприемат нова информация или бързо не помнят на детайлностите от диалог. Също като при заболяването на Алцхаймер, засегнатото лице не може да си спомни къде е живяло преди или места, където е било на отмора. Деменцията, обвързвана с алкохола, може да повлияе на салдото на човек даже когато той не е в нетрезво положение.„ Това е по този начин, тъй като алкохолът поврежда частта от мозъка, която управлява салдото, координацията и стойката ", обясниха от благотворителната организация. Алкохолиците постоянно са апатични, депресирани или раздразнителни.
Как алкохолът поврежда мозъка
Алкохолът е токсин, който убива нервните кафези на мозъка и може да докара до стесняване на мозъчната тъкан. Редовното приложимост на огромни количества спиртни питиета поврежда кръвоносните съдове в мозъка - това може да докара до високо кръвно налягане и да усили риска от инсулт. 
Консумацията на алкохол пречи на организма да получава задоволително тиамин (витамин В1) - витамин, от който мозъкът се нуждае, с цел да действа вярно.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР