За дългосрочното и устойчиво развитие на общините е необходима финансова

...
За дългосрочното и устойчиво развитие на общините е необходима финансова
Коментари Харесай

Румен Радев към кметовете: Вие преведохте хората през тези кризи, когато други абдикираха

За дълготрайното и стабилно развиване на общините е нужна финансова децентрализация, ефикасни механизми за систематизиране на средствата и рационализиране на процедурите за публичните поръчки, сподели президентът Румен Радев пред участниците в конференция на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) в Пампорово, заяви прессекретариата на президента. Преди началото на конференцията президентът, които не засягат локалната власт.

Пред участващите във форума представители на локалните управляващи от цялата страна Радев уточни, че отключването на икономическия капацитет на българските райони изисква финансова автономия на локално равнище.

Президентът Радев открои нуждата от разговор с жителите и политическа ангажираност на всички равнища за изработването на прецизни и транспарантни механизми за публични поръчки и ясни критерии за систематизиране на средствата.

" Именно вие преведохте хората в тези рецесии, вие олицетворявахте страната и вдъхвахте убеденост, даже когато някои институции абдикираха ", уточни президентът Радев, обръщайки се към кметовете. Държавният глава открои редица достижения на локалната власт, измежду които разгръщането на нови производства, привличането на вложения, както и на европейско и национално финансиране за инфраструктура, обществени стратегии и възстановяване на средата за живеене.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР