“За да започнат да ни радват нашите спортисти с постижения

...
“За да започнат да ни радват нашите спортисти с постижения
Коментари Харесай

Б. Рачев: В последните две-три години се скъса връзката между държавата и градовете по отношение на спорта

“За да стартират да ни радват нашите спортисти с достижения е нужна цялостна тактика за развиването на спорта. В последните години страната е абдикирала е тези свои отговорности. Преди няколко месеца бях на съвещание на Комисията по малдежта и спорта в Народното събрание. Там се прегледа тематиката за физическата просвета в Европа и къде тъкмо е България. Оказа се, че ние сме на едно от последните места като ангажираност, физическа просвета, всеобщ спорт, детско-юношески спорт, уреди. Което единствено по себе си рисува цялостната картина в страната. Не може да стартираме да строим една къща от прозорците ”. Това зяви в изявление за darik.bg Борислав Рачев - претендент за депутат от Движението за права и свободи.

Според Рачев без детско-юношески учебен спорт не може да се чакат и високи спортни резултати. По думите му връзката сред страната и градовете, във връзка с спорта, се е скъсала по време на последното постоянно и няколкото служебни държавни управления. “Две години на политически рецесии въртим в един онагьосан кръг. След изборите на 2 април ни би трябвало разговор. Движение за права и свободи е потвърдила, че е диалогична партия и търси решения на проблемите на елементарните хора ” сподели шефът на общинското дружество “Спортни парцели ” в Русе.

Демографската рецесия също оказва своето отражение върху развиването на спорта. “Истината е, че едно потомство се ориентира към Западна Европа, да не кажа и към други континенти и децата, които ни трябват за обучение, за спорт, те са родени в други страни, няма ги в България. За да остане един кадър в България би трябвало да има някаква относителна сигурност като приходи, обучение, здравно обслужване ”, разясни Рачев. Високите цени на стоките от първа нужда и обедняването, това са главните проблеми, които хората споделят при срещите лице в лице с претендентите за народни представители от Движението за права и свободи.

“Всичко, което е положително за страната и хората, няма никаква причина след изборите Движение за права и свободи да застане зад него ”, безапелационен бе Рачев.

Чуйте цялото изявление в звуковия файл:

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР