За да запълни дупките“, които се появиха на бойното поле

...
За да запълни дупките“, които се появиха на бойното поле
Коментари Харесай

Русия сменя тактиката - изпраща спешно чеченци на фронта в Украйна

За да запълни „ дупките “, които се появиха на бойното поле в Украйна след изтеглянето на силите на частната военна компания „ Вагнер “, ръководена от Евгений Пригожин, Русия се готви да изпрати на украинска територия още пандизчии и чеченски бойци, съобщи организация Bloomberg, представена от Факти.бг.

Руската федерация трансферира огромен брой войски в град Бахмут в Донецка област, откакто ЧВК „ Вагнер “ разгласи изтеглянето си от региона в края на май. След това на териториите на юг в Украйна страна не останаха задоволително сили на съперника в териториите, краткотрайно окупирани от съветските сили, оповестява организацията, базирайки се на информация от представители на европейското разузнаване.

Докато напускането на „ Вагнер “ не се чака да промени хода на войната в Украйна, решимостта на Путин да избегне цялостна военна готовност значи, че Русия евентуално ще изпрати повече чеченци и пандизчии на фронтовата линия през идващите седмици.

Русия има намерение да запълни дефицита, в това число благодарение на пандизчии, кат съгласно европейското разузнаване съветското министерство на защитата към този момент е мобилизирано към 15 хиляди души. След време в съветската войска ще има още повече пандизчии.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР