За да задържи Авдеевка, Киев прехвърля резерви от беларуското направление,

...
За да задържи Авдеевка, Киев прехвърля резерви от беларуското направление,
Коментари Харесай

В Купянск тече евакуация: спешно изграждат отбранителна линия край Изюм. Това не бе включено в сводките

За да задържи Авдеевка, Киев трансферира запаси от беларуското направление, водят се контраатаки. Западните медии пишат, че 30% от украинските бойци на фронта страдат от остри психологични разстройства. Германия няма да може да поддържа Киев в същите размери. Репортажи от фронтовете на специфична военна интервенция и други вести, които не са попаднали в сводките.

На въоръжение в съветската войска скоро може да се появи нов разследващ безпилотен аероплан " Ловкий ". Този конвертоплан е създаден особено за системата за противовъздушна защита, към този момент е минал всички тествания в зоната на бойните дейности и е получил единствено положителни мнения от бойците.

БПЛА " Ловкий " може да лети 2,5 пъти по-бързо от всички квадрокоптери, употребявани в зоната за специфични интервенции. Въпреки обстоятелството, че излетява като квадрокоптер, във въздуха с помощта на крилете си, се движи като аероплан.

" Ловкий " е създаден като разследващ дрон. Този БПЛА може да работи на разстояние до 50 км, като остава във въздуха 1,5 часа. Освен това той е кадърен да носи 5 кг потребен товар при излетно тегло 6 кг. Машината въобще не се нуждае от катапулти, с цел да излети - издига се във въздуха отвесно. " Ловкий " се обслужва от един оператор.

ВСУ контраатакуват край Авдеевка

В Авдеевското направление нашите войски се движат напред с огромни компликации по съвсем цялата линия на прикосновение, вклинявайки се в отбранителната система на съперника. Военните специалисти означават, че един от главните проблеми е, че клиновете на щурмовите групи са много тесни. Това разрешава на украинските въоръжени сили да ги подлагат на пресечен огън. Нашите войски се пробват да уголемяват клина или да го свържат със прилежащия регион.

В същото време врагът не си седи в глуха защита. Той непрестанно се пробва да контраатакува, оказвайки напън върху редица сектори. И това при изискване, че нашата щурмова пехота е напреднала много надълбоко. Двете страни се ловят взаимно с офанзиви и контраатаки. Всичко се взема решение от запасите и средствата за поразяване.

Има сведения, че 1-ва славянска бригада на съветската войска предния ден е съумяла да навлезе и да се закрепи на територията на позицията на войсковата част на Противовъздушна отбрана сред Спартак и Авдеевка. Тази позиция на украинските въоръжени сили е една от най-трудните в Авдеевския сектор на фронта. Има бункер с дълбочина до 40м. Тази укрепена зона се прикрива с огън от позицията на Цитаделата, преобладаваща в региона.

„ Славяните “ се окопават там при непрестанен огън. Врагът се пробва да ги избие оттова, само че безрезултатно. И през днешния ден от региона на поделението за противовъздушна защита, съперникът от две страни обстрелва фланга на някогашната почивна станция „ Царская ненаситност “.

– оповестява военният сътрудник Юрий Котенок.

Руснаците оказват напън върху Купянск

Противникът оповестява за съществено нахлуване на съветската войска в купянското направление, украинските въоръжени сили са изгубили някои обитаеми места. Има също информация, че украинските войски изтеглят лечебни заведения и пунктове за краткотрайно разполагане от фронтовата линия в региона на Купянск.

В този регион нашите удари съвсем изцяло унищожиха цялата инфраструктура за поддържане на живота на вражеската формация. Спешно се достроява стратегическата отбранителна линия на украинските въоръжени сили до Изюм и река Оскол.

– написа телеграм каналът Condottiero.

Украинските войски в Купянск и другите обитаеми места в района изселват жителите. На всеки, който не беше склонен, бяха дадени формуляри за отвод. Има информация и за заличаване на голям брой хранилища с муниции. Според радио – прихващанията, врагът се оплаква от потреблението на касетъчни муниции. Както се оказа, и двама души могат да играят тази игра.



Бойците на ВСУ са заболели

Около 30% от украинските бойци на фронта страдат от остри психологични разстройства. Генералният щаб на украинските въоръжени сили е наясно с казуса, само че не и с неговия мащаб. Армията има невиждан брой ранени бойци. И страната би трябвало да бъде готова за тях, оповестява английският вестник The Times.

– сподели един от бойците пред кореспонденти.

По мнението на Министерството на здравеопазването на Украйна, от 3 до 4 милиона военни и цивилни ще се нуждаят от лекуване след претърпените психологични контузии по време на въоръжената борба.

Психичните проблеми измежду бойците са това, с което Украйна ще се сблъска след спора. 30% са към този момент разпознатите случаи, които са толкоз фрапиращи, че са извънредно сложни за укриване. За мнозина проблемите се крият в главите им и не могат да бъдат разпознати незабавно, а формалната военна медицина подценява статистиката, с цел да избегне усложненията, написа огромният украински телеграм канал „ Легитимний “:

Няма по какъв начин да се оправиш самичък

Германия няма да може да поддържа Украйна в същите размери. Освен това от 2024 година помощта от Германия ще бъде допустима извънредно на заем, както съобщи ръководителят на немското министерство на финансите Кристиан Линднер.

Причината се крие в икономическия крах на Германия. Записан е в края на предходната година. Икономиката на страната не съумя да избегне рецесията, заради което Германия стана единственият член на Европейския съюз, чийто стопански потенциал понижа доста през годината. Това повдига въпроси за бъдещето на страната като индустриална мощ.

Публицистът, деец от войната в Донбас, участник в СВО Танай Чолханов в диалог с кореспондента на Царград означи, че Европа е изправена пред казуса с мигрантите и загубата на съветския пазар. Заради Украйна също има проблеми и непрекъснати финансови траншове. Германия от дълго време желае да „ скочи “ от този трен.

– заключи специалистът.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР