За да успеете да отслабнете, не е нужно да правите

...
За да успеете да отслабнете, не е нужно да правите
Коментари Харесай

9 прости съвета за сваляне на излишните килограми - без усилия

За да съумеете да отслабнете, не е нужно да вършиме огромни жертви и да се отказвате от всичките си обичани храни. Достатъчно е да насаждате последователно избрани привички в себе си и да ги извършите неразделна част от всекидневието си. Вижте 9 елементарни съвета за събаряне на непотребните килограми, освен това без старания.

В публикация, оповестена от испанското списание Azsalud, Кармен Отеги твърди, че доста способи за намаляване могат да имат съществени странични резултати и да доведат до наддаване на тегло в дълготраен проект.

9 безвредни стъпки, водещи до събаряне на килограми и изискващи малко старания и непримиримост:

1. Пийте задоволително вода
Пиенето на вода е ефикасен метод за намаляване, защото съществуването на задоволително количество вода в тялото ви оказва помощ да се чувствате сити, а натуралните питиета като чай могат да оказват помощ за ускорение на метаболизма ви и затова да отслабнете.

2. Откажете се от захарта
Захарта е последното нещо, което би трябвало да ядете, в случай че желаете да отслабнете. През последните десетилетия се обръща все по-голямо внимание на резултата на мазнините върху наддаването на тегло, само че в действителност главната причина за затлъстяването е приемът на захар.

Говорим за захар във всичките й форми, в това число бяла захар, кафява захар, глюкоза, фруктоза, лактоза, декстроза, малтоза и рафиноза.

3. Яжте постепенно
Някои хора са привикнали да се хранят доста бързо, само че това е вреден табиет, който не подтиква загубата на тегло. Когато ядете бързо, мозъкът няма време да получи сигнал за задоволеност и затова стомахът на индивида може към този момент да е цялостен, само че той ще продължи да яде. Освен това неприятното дъвчене на храна може да докара до проблеми с храносмилането.

4. Яжте без в допълнение
Неправилно е да поставяте незадоволително храна в чинията и по-късно да добавяте нови порции. По този метод няма да можем да направляваме количеството употребявана храна и ще преядем, без даже да осъзнаем. По-добре е незабавно да поставите нужното количество храна в паница и да ядете всичко с едно сядане на масата.

5. Избягвайте модифицирани артикули
Компаниите, произвеждащи модифицирани хранителни артикули, поставят огромни старания да ги пуснат на пазара и маркетингът е ефикасен. Повечето хора са привикнали да употребяват сходни артикули, макар че съдържат нездравословни съставки и водят до напълняване.

6. Хранете се уравновесено
Балансираната диета е различен ключ към отслабването, което значи, че можете да ядете каквото желаете, само че в рационални граници и в верните пропорции. Разбира се, това не би трябвало да са модифицирани артикули, а естествена храна. Много е значимо във вашата диета да има зеленчуци, плодове, бобови растения, зърнени храни, ядки и семена, както и източници на протеини като млечни артикули, месо и риба.

7. Култивирайте здравословни привички
Здравословните привички, които стават част от всекидневието, са ключът към сполучливото реализиране на задачата да отслабнете, без да навредите на здравето си. Независимо дали спортувате или се храните добре, значимо е да се придържате към тези привички дълго време. Наложително е да ги третирате като част от нов метод на живот, а не като къса всеотдайност.

8. Избягвайте напрежението
Повишената секреция на кортизол заради стрес нарушава метаболитните процеси, което кара някои хора да се усещат гладни и да ядат повече сред храненията. В тази връзка, пробвайте се да избягвате напрежението и това ще ви помогне да не напълнявате.

9. Почивайте
Почивката е значима част от грижата за тялото, поддържането на здравето и предотвратяването на затлъстяването. Тялото се нуждае от задоволително отмора, с цел да поддържа салдото и да заобикаля напрежението. Освен това има съществени доказателства в поддръжка на директната връзка сред неналичието на сън и затлъстяването.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР