За да цъфти орхидеята е важно мястото, на което ще

...
За да цъфти орхидеята е важно мястото, на което ще
Коментари Харесай

Къде да поставите орхидеята в апартамента, така че да цъфти

За да цъфти орхидеята е значимо мястото, на което ще я поставите. За да разберете от какво се нуждае цветето сега, дано разгледаме потребностите му според от сезона.

През зимата

Мнозина оставят орхидеята на перваза на прозореца, където растението, от една страна, страда от прекомерната топлота от радиаторите, а въпреки това, листата са в контакт със студеното стъкло. Най-добре е да преместите растенията на южния перваз на прозореца или да го оставите в стаята под флуоресцентна лампа, удължавайки светлината до 8 часа.

Зимата е сложен интервал за тропическите растения. Ако въздухът в жилището е изсъхнал поради отоплението, направете им топъл душ, оставяйки саксиите в банята през нощта. Веднъж на всеки две седмици тази процедура ще бъде задоволителна, с цел да поддържате влагата на корените.

През пролетта

Пролетта е най-хубавото време за закупуване на нови орхидеи. Това е интервал на деен напредък, когато можете да подхранвате растенията. Поливането на растенията е належащо най-малко един път на две седмици, а един път месечно би трябвало да се наторяват с домашни или търговски артикули. Между поливанията пръскайте листата и корените с престояла вода.

Най-доброто място за цветята напролет е на югозападния, югоизточния, източния или западния перваз на прозореца.

През лятото и есента

Не забравяйте, че при естествени условия орхидеите порастват на дървета на височина не повече от два метра. Поради това през лятото те получават разсеяна слънчева светлина, преминаваща през гъстите корони. На южния перваз на прозореца орхидеите могат да изгорят, само че това няма да се случи, в случай че употребявате щорите или лист хартия. През лятото орхидеята ще се усеща удобно даже в северната част на жилището, само че източната ще бъде най-хубавият вид.

Не забравяйте за поливането. Ако въздухът в стаята е изсъхнал, поливайте щедро един път седмично. Преди поливане е добре водата да се насити с О2, като се прелива от един съд в различен.

Какво не би трябвало да вършиме, с цел да цъфти орхидеята?

Не променяйте местоположението на растението по време на интервала на разцвет. Това може да аргументи стрес и прибързано окапване на пъпките.Водата, събрана в чинийката, не би трябвало да се изсипва още веднъж в саксията, тъй като случай корените ще стартират да гният.Когато поливате орхидеята с лейка, уверете се, че водата не попада върху точките на напредък на листата.Трябва да пръскате освен горната част на листата, само че и долната.

Надяваме се тези препоръки да ви оказват помощ да отгледате прелестни орхидеи, които ще ви радват през цялата година.

Тези красиви цветя в никакъв случай няма да излязат от мода, а тяхното многообразие от форми и цветове ги подрежда преди всичко в листата на най-търсените стайни растения.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР