За да тестват системата за наблюдение на водача, ентусиасти от

...
За да тестват системата за наблюдение на водача, ентусиасти от
Коментари Харесай

Автопилотът на Tesla обърка плюшено мече с шофьор и блъсна пешеходец

За да тестват системата за наблюдаване на лидера, запалянковци от плана Dawn слагат дребна тежест върху кормилото, а на шофьорската седалка - плюшено мече.

По този метод групата деятели от плана Dawn тестват какъв брой добре работи автопилотът на Tesla. Видеото от този необикновен, само че много индикативен опит, те разгласяват в Twitter.

Системата за цялостно самоуправление на Tesla постоянно е подложена на критика за понижаване на бдителността на лидера по време на пътешестване. Освен това тази система от време на време е нестабилна и бърка.

За да тества системата за наблюдаване на лидера, екипът слага дребна тежест върху кормилото. Плюшено мече и балон пък са сложени поредно на шофьорската седалка.

Интересното е, че системата за наблюдаване на лидера не вижда нищо необичайно и неправилно. Електрическият автомобил Tesla продължава да се движи самичък.

На пътя е сложена кукла, която имитира дете. В резултат колата продължава да се движи и я събаря. Системата за самостоятелно спешно прекъсване сработва доста късно и няма време за съответна реакция.

Още по-странно е, че даже когато няма никой на шофьорското място, системата за цялостно самоуправление на Tesla продължава да работи. След като колата удря куклата, тя стопира за малко, само че по-късно продължава да се движи./Fakti
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР