За да сте спокойни, че градината ви е здрава, сме ...

За да сте спокойни, че градината ви е здрава, сме

Отървете се от листните въшки веднъж завинаги!

За да сте спокойни, че градината ви е здрава, сме ви приготвили няколко разнообразни метода, с които да я предпазите от всевъзможни извършители и гадинки, подготвени да я изядат до основи!

1. Отвара от коприва

В 1 л вода накиснете 200 г пресни (или 20 г сухи) листа от коприва за два дни, като внимавате да не стартира да ферментира. След като изтекат двата дни я изцедете и напръскайте растенията.

2. Черен чай

С два литра вряла вода залейте 2 торбички черен чай и го оставете за 15 минути, а след това с него напръскайте растенията. Танините убиват вредителите.3. Мляко и вода

Млечната киселина е рискова за листните въшки, тъй че смесени мляко и вода 1:2, са супер запарка срещу тях.

4. Сапунен разтвор

100 л вода и 100 г сапун (настърган във водата), като несъмнено може и течен. Напръскайте със сместа засегнатите растения. 

5. Сода бикарбонат

В композиция с вода и сапун, содата бикарбонат е един от най-сигурните способи за битка с въшките.
 Изгонете въшките от градината със сапун и люта вода. Ефектът в изумителен! Изгонете въшките от градината със сапун и люта вода. Ефектът в изумителен!
Отглеждането на растения в градината напълно не е толкоз лесна задача, колкото наподобява на пръв взор. Нужно е да имате не малко позна...6. Кока кола

Любимото ни пиво е отрова за листните въшки, а към нея може да добавите и вода и сапун, за още по-голям триумф. 

7. Отвара от лук

Оставете нарязан лук да се свари за 30 миунти в тенджера и когато е подготвен използвайте водата и с нея напръскайте покосените растения.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg