За да си успешен в политиката, трябва да обединяваш, не

...
За да си успешен в политиката, трябва да обединяваш, не
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Ще управлява коалиция, но въпросът е каква

" За да си сполучлив в политиката, би трябвало да обединяваш, не да разединяваш ". Това каза Сергей Станишев, ръководител на Партията на европейските социалисти, в коментар на изборните резултати на Българска социалистическа партия от вота на 4-ти април, както и на положението на социалистическата партия преди идните на 11-и юли предварителни парламентарни избори. 

По думите му Българска социалистическа партия непрестанно е излъчвала сигнали за непрекъснати вътрешни междуособици, а никой не би дал гласа си за партия, която непрекъснато е скарана, предава БНР.

Той уточни, че големият въпрос е за какво след всеобщи митинги против ГЕРБ и след 4 години в съпротива Българска социалистическа партия е изгубила половината от гласовете, които е получила през 2017-а година. 

Станишев дефинира като изкуствено лявото обединяване, което Корнелия Нинова подписа с партиите на Румен Петков (АБВ) и на Георги Кадиев ( " Нормална страна " ).

" За да обединяваш другите, първо би трябвало да обединиш себе си ", разяснява той.

Според него несполучилият опит за обединяване на Българска социалистическа партия с " Движение 21 " на Татяна Дончева е било за сметка на евентуални бъдещи сътрудници и предвижда, че това ще бъде неприятна база за съдействие с " Изправи се! Мутри вън! " след изборите.

" Не се получи с Таня Дончева, а това можеше да бъде единственият знак, че Българска социалистическа партия е по-близка до партиите на смяната, в сравнение с до партиите на статуквото.... Какво направи Българска социалистическа партия в последните седмици на работа на 45-ия парламент - изпокарахме се с Има Такъв Народ, с ИМВ, с Демократична България, с евентуалните сътрудници. Това задава неприятна наклонност за бъдещото Народно заседание ". 

Сергей Станишев акцентира, че разговорът за политиката е диалог за бъдещето и добави, че партиите, които желаят да завоюват изборите, би трябвало да кажат освен какво ще прави, само че и по какъв начин ще го направи:

" Хората желаят политиците да намерят решение. Ясно е, че ще се управляваме от коалиция, само че въпросът е каква коалиция ".

Лидерът на ПЕС подчертава, че би трябвало да има ясно дефинирани цели на бъдещото държавно управление, като уточни, че съгласно него те би трябвало да са овладяване на епидемията от Covid-19, поправяне на Плана за възобновяване, с цел да бъде показан в Европейска комисия и да стартира да работи. Като трета значима цел той посочи нормализацията на публичния живот и възобновяване на институционалността:

" Не може цялата власт да се концентрира в едни ръце, тъй като това е порочно ".  

Коментарът Станишев за служебното държавно управление, формирано от президента Румен Радев, е, че то се харесва от хората, които желаят смяна. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР