За да си будител, интелектуалният авторитет не стига, трябва да

...
За да си будител, интелектуалният авторитет не стига, трябва да
Коментари Харесай

Румен Радев: За да си будител, интелектуалният авторитет не стига

За да си будител, интелектуалният престиж не стига, би трябвало да имаш добавена стойност от героизъм, кураж и посветеност. Това сподели президентът Румен Радев във връзка Деня на националните будители, съобщи организация „ Фокус “.
„ Събрали сме се да отбележим Деня на националните будители. Преди година загатнах на тази дата, че будителят не е интелектуалец по европейски пример. Това е българска духовна категория . За да си будител, интелектуалният престиж не стига, би трябвало да имаш добавена стойност от героизъм, кураж и посветеност . Будителите са мисионерите на културата, морала и свободата “, сподели още Румен Радев.
В формалното си слово президентът уточни, че едни будят с гения си, други с образец. „ Едни пишат книги и играят на театралната сцена, а други пишат история и носят почтено своята роля на сцената на живота. Затова през днешния ден измежду нас е Кристиян, който посвети своите старания за спасяването на последната теснолинейка в България, с цел да има превоз за хората в Родопите. Тук е и софиянецът Пламен, който прави чудеса за учебното заведение в родното си село, тук е и планинският лидер Орлин, който увлече стотици хора да носят на тил материали високо в планината, с цел да изградят дружно животоспасяващ подслон. Тук сте и Вие, огромните имена на българската просвета и просвета и хора с идея, които нямат потребност от показване “, уточни още президентът Румен Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР