За да се възстанови партньорското взаимодействие между САЩ и Германия,

...
За да се възстанови партньорското взаимодействие между САЩ и Германия,
Коментари Харесай

В Германия призоваха за мораториум върху Северен поток 2

За да се възвърне партньорското взаимоотношение сред Съединени американски щати и Германия, е належащо да се наложи мораториум върху построяването на газопровода " Северен поток 2 ". За това настоя Петер Байер, който е координатор на немското държавно управление по трансатлантическото съдействие, оповестява " Новости ".

Той напомни, че през вчерашния ден в Лондон бяха извършени договаряния сред държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и немския външен министър Хайко Маас. Представителят на Съединени американски щати разгласи твърдата позиция на Вашингтон срещу реализацията на плана. Както означи Байер, няма прогрес в договарянията сред държавните управления на Германия и Съединени американски щати .
 В Германия имат желание
В Германия имат желание " Северен поток 2 " да бъде пуснат бързо в употреба

Германия се стремяла към тясно взаимоотношение с Русия

" Ако желаеме да използваме този прозорец от благоприятни условия за ново начало, за нов трансатлантически съюз , както го описахме в нашата позиция, (...) тогава би трябвало да забележим действителността : може би желанието " Северен поток 2 " да изчезне и че няма да е толкоз значим, че новата администрация в Съединени американски щати не придава толкоз огромно значение на това, не се оправда ", сподели Байер на конгреса " За насочено към бъдещето трансатлантическо партньорство ", проведен от немския закостенял алианс ХДС/ХСС.

Той акцентира, че е належащо планът да бъде спрян - даже откакто газопроводът е съвсем изцяло приключен.

По-рано Блинкън заплаши фирмите, участващи в плана, с нови наказания. В същото време той призна, че Вашингтон е попаднал в нежелана за него обстановка, откакто газопроводът е на практика осъществен.
 Меркел отсече: Германия взе решение в интерес на
Меркел отсече: Германия взе решение в интерес на " Северен поток 2 "

Газът по " Северен поток 1 " не бил по-лош от директния газ от Украйна

" Северен поток 2 " планува построяването на две тръби с общ потенциал 55 милиарда куб. метра годишно от съветското крайбрежие през Балтийско море до Германия. Той ще премине и през териториалните или изключителни стопански зони на Финландия, Швеция и Дания.

Съединени американски щати стартират втечнения си природен газ в Европа и се пробват да предотвратят завършването на съветския газопровод. През декември 2019 година Вашингтон наложи наказания на фирмите, участващи в плана, вследствие на което швейцарската компания Allseas неотложно приключи активността си. Полагането на тръбите беше обновено година по-късно: през декември 2020 година компанията строител Nord Stream 2 AG, употребявайки съветския тръбополагащ транспортен съд Fortuna, постави 2,6 километра тръби в немски води, а на 27 април корабът " Академик Черски " се причисли към него край крайбрежията на Дания.

Сега строителството е достигнало своя заключителен стадий. Ръководителят на борда на шефовете на " Газпром " Виктор Зубков увери, че планът ще бъде приключен тази година.
 Германия отхвърля отвод от
Германия отхвърля отвод от " Северен поток 2 " за оказване на напън върху Русия

Прекратяването на строителството можело даже да утежни напрежението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР