За да се увеличат с 10% заплатите на надзирателите и

...
За да се увеличат с 10% заплатите на надзирателите и
Коментари Харесай

Няма пари за увеличение на заплатите на надзирателите, но се търси решение

За да се усилят с 10% заплатите на надзирателите и правосъдната защита, трябват над 13.8 млн. лв. от бюджета, с които министерството сега не разполага. Ако става дума за нарастване от 20%, сумата ще е двойна, изясни министърът на правораздаването Цецка Цачева, представена от организация " Фокус ". " В Министерството на финансите се вършат разбори. Търсят се разновидности за приближаване на възнагражденията на чиновниците в защитата и в Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ". На този стадий се търси решение на въпроса ", уточни тя.
" В разговор съм с министър­-председателя Бойко Борисов и с финансовия министър Владислав Горанов. През дните от настояването на синдикатите досега предоставяме всякаква информация, която се изисква от нас във връзка с бюджетите ", изясни министърът. По думите? разговорът със синдикатите на двете основни дирекции - " Охрана " и " Изпълнение на наказванията ", не е прекратен и тя била наясно с настояванията им.
" Винаги съм споделяла пред тях, че би трябвало да има сходство във възнагражденията, само че 20% не са получили даже чиновниците в Министерство на вътрешните работи ", разяснява тя. В отговор на въпрос за какво служителите на реда да могат да получат 100 млн. лв., а чиновниците в пандизите не, министърът уточни: " Не ми е известно служител на реда да е получил част от тези пари. "
От думите на Цачева се разбра още, че е завършил търг за закупуването на 250 гривни за следене на обвинените, които са с мярка за неотклонение " домакински арест ". На него са се явили три компании, едната от които е обжалвала процедурата, само че откакто съдът е отхвърлил жалбата, следва на следващия ден министерството да подписа контракт с определената компания. Част от гривните били с джипиес, а останалите били с друга система на следене, която министърът не съумя да изясни. Тя отхвърли да уточни и цената на публичната поръчка, с цел да не бъде след това представена неверно.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР