За да се състави правителство, е нужна смелост и политическо

...
За да се състави правителство, е нужна смелост и политическо
Коментари Харесай

Александър Маринов: Атака срещу президента е тежък автогол, импийчмънт не може да мине

За да се сформира държавно управление, е нужна храброст и политическо майсторство.

Това разяснява пред Българска национална телевизия ръководителят на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов.

Ние се намираме в тежка обстановка и би трябвало да се поеме отговорност. Надяваме се да има постоянно държавно управление с парламентарна поддръжка, продължи той.

По думите му има неща, които би трябвало да бъдат решени незабавно - да бъде гласуван бюджет и пакет от закони.

Трябва да стане ясно дали ГЕРБ са подготвени в действителност да договарят за държавно управление и дали имат подготвеност да одобряват промени в съответни закони, сподели още Маринов.

Според него офанзива против президента е " тежък автогол ", а импийчмънт не може да мине, тъй като Конституцията ясно споделя по какъв начин може да се случи тази процедура.

Борисов предлага неща, които доста добре знае, че няма да се случат, в това число към обединението " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Той минава в дейна позиция, тъй като до момента беше притиснат в ъгъла, а в случай че се стигне до това ГЕРБ да предлага кабинет, евентуално ще предложат нещо от вида на проектокабинета " Габровски ", счита Александър Маринов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР