За да се радваме на мека и гладка кожа, без

...
За да се радваме на мека и гладка кожа, без
Коментари Харесай

Kакъв тип е кожата ви?

За да се радваме на мека и гладка кожа, без да хвърляме луди пари за козметични артикули, би трябвало добре да знаем какъв вид е тя. Кожата е доста значима част от външния ни тип и би трябвало да се грижим за нея непрекъснато, в случай че желаеме да наподобява добре. Често даваме пари за артикули, който в действителност не оказват помощ на кожата ни, а в противен случай – вредят й. Това е тъй като не са предопределени за всеки вид кожа или имат резултат, от който нашата кожа не се нуждае. Затова, преди да купувате какъвто и да било козметичен артикул, добре е да се запознаете с видовете кожа и да разберете към кой вид спада вашата.
Мазна кожа
Ако носът ви е лоен откакто една вечер сте пропуснали да го намажете с крем, то кожата ви спада към този вид. Трудно е да се справите с мазната кожа, изключително през лятото, когато потенето се усилва, а с него и омазняването. При мазна кожа порите са разширени, по-често се появяват пъпки. Кожата ви може да е мазна по завещание, само че може да е такава и поради метода ви на хранене. Намалете сладките храни, пушенето и мазните меса и прибавете в менюто си повече плодове и зеленчуци, в случай че желаете да се погрижите за кожата си от вътрешната страна. Също по този начин намерете подобаващия крем, както и измиващ артикул, с който да елиминирате непотребното омазняване от кожата си.
Смесен вид
При този вид кожа се следи омазняване на избрани зони, до момента в който останалата част е суха. Обикновено се омазняват брадичката и носа, целесъобразно е да не ги третирате доста. Използвайте единствено почистващ артикул и отмийте с хладка вода. Зоните, които са сухи, третирайте с хидратиращи артикули.
Чувствителна кожа
Ако при досег или от най-малкото неспокойствие кожата ви се зачервява, то тя е сензитивна. Този вид кожа има нетърпимост към съвсем всевъзможни козметични артикули – декоративна и бяла козметика, почистващи артикули. Затова е добре да бъдете извънредно деликатни, когато стане въпрос за избор на козметични артикули. Най-добре се консултирайте с кожен лекар. Избягвайте да излагате кожата си на ниски температури и слънце, изключително когато не е предпазена.

Останалата част от публикацията прочетете ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР